Çorum- Osmancık ve Çorum -Kargı arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüslere yolcu gibi binen sivil trafik polisleri, şoförlerin kural ihlallerini denetliyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda uygulamaya konulan otobüs ve minibüslerdeki gizli polis uygulaması kapsamında Çorum’dan Osmancık ve Kargı´ya giden minibüsler gizli polisler tarafından denetleniyor.

Uygulama kapsamında Çorum’dan Osmancık´a gelen minibüse yolcu gibi binen Çorum İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Trafik Komiseri M. Akif Koç, yol boyunca şoförün kural ihlali yapıp yapmadığını denetledi.

Emniyet kemeri, hatalı sollama, aşırı hız gibi birçok konuda sivil polis memuru M. Akif Koç tarafından denetlenen minibüs şoförü Osmancık´ın girişindeki uygulama noktasında durduruldu.

Araçtan inerek şoför ve yolculara kendini tanıtan M. Akif Koç, yol boyunca kurar ihlali yapmayan şoföre teşekkür ederken yolcuların emniyet kemeri takmaması konusunda uyarıda bulundu.

Geçmişte yaşanan kazalarda emniyet kemeri takmayan yolcuların kaza anında ciddi şekilde yaralandığını veya hayatını kaybettiğini dile getiren Koç, yolculardan emniyet kemeri takma konusunda hassas olmalarını istedi.

Koç, minibüs şoförüne ise terminalden kalkış yapmadan önce yolcularına kemer takması konusunda uyarıda bulunmasını istedi.

M. Akif Koç “minibüs sürücüsü arkadaşımızla beraber yolculuk yaptık teşekkür ediyoruz. Çorum’dan buraya geliş esnasında herhangi bir hatası olmadı, emniyet kemerini kendisi taktı fakat yolcuları emniyet kemeri takmaları için uyarmadı. Diğer trafik kurallarına uyduğu için kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu denetimin amacı sürücülere sadece ceza yazmak değil, mevcut yolcuların da kaza oranlarında emniyet kemerinin önemini bilgilendirmek amacıyla bu denetim yapılıyor.

Amacımız kaza oranlarını düşürmek, bunun yanında da ölümlü ve yaralanmalı kazaları en aza indirgemektir. Bundan sonra da denetlemelerimiz çıkan sonuçlarına göre artarak devam edecek" dedi.

Yapılan bu denetimin belli aralıklarla sürekli devam edeceği ve gizli polis ekiplerinin tespit ettiği kural ihlallerine cezai işlem uygulanacağı belirtildi.