Osmancık Müftülüğü, 19-23 Kasım tarihleri arasında kutlanacak Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenliyor.

Osmancık Müftüsü Eyyup Aydın, Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle düzenlenecek etkinlik takvimi hakkında bilgi verdi.

Aydın'ın verdiği bilgiye göre; 19 Kasım 2018 Pazartesi günü Beyler Celebi Camiinde öğle namazından önce Ömer Kılıçsokan, Rüstem Yaman ve Abdulkadir Arafat tarafından Kuran ziyafeti verilecek. Aynı gün akşam namazından sonra ise yine Beyler Celebi Camiinde medlid-i şerif okunacak.

20 Kasım Salı günü ise Zeki Kılıç ve Sacit Meraklı'nın rehberliğinde ilçenin tarihi yerlerinden Koyunbaba Türbesi, Akşemsettin Camii ve İmaret Camii ziyaret edilecek.

22 Kasım Perşembe günü saat 19.00'da Belediye Kültür Sitesi'nde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recai Doğan tarafından "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu konferans düzenlenecek. Konferansın ardından yarışmaya katılan öğrencilerin ödülleri verilecek. Aynı konferans, saat 20.30'da Kredi Yurtlar Kurumu Konferans Salonunda tekrarlanacak.

23 Kasım Cuma günü Yeni Camii'de sabah namazı buluşması düzenlenecek ve katılımcılara çorba ikram edilecek. Cuma günü ayrıca Cuma namazı öncesi Beyler Çelebi Camiinde hatim duası yapılacak.

Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Osmancık Müftülüğü tarafından hafta boyunca şehit yakınları, gaziler ve hastalar ziyaret edilecek.