Türk Kızılay Derneği Osmancık Şubesi Genel Merkezin almış olduğu kararla kapatıldı.

Türk Kızılayı, Türkiye genelinde başlattığı uygulama ile küçük ilçe merkezlerindeki şubelerini kapatma kararı aldı.

2017 yılında 319 şubesini kapatan Kızılay, geçtiğimiz Nisan ayında aldığı karar ile 1956 yılından bu yana hizmet veren Osmancık´ın da içinde bulunduğu 250 şubesini Ağustos ayı itibari ile kapattı.

725 şubesi bulunan Kızılay, 569 şubesini kapatarak 156 şubesi ile bir süre devam edecek.

Edinilen bilgilere göre ilerleyen dönemlerde 156 şubenin de bir kısmı daha kapatılarak sadece il merkezlerinde hizmet vermesi ve bazı ilçelerde temsilci atanarak devam etmesi bekleniyor.

Türk Kızılay Osmancık Şubesi Başkanı Erdal Karataş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Türk Kızılay Genel Başkanlığının şubemize gönderilen 25.04.2018 tarih 24220 sayılı yazısı gereğince Kızılay Genel Merkez Yönetim Kararı ile ilçe şubeleri kapatılmıştır. Son yıllarda şubemiz başarılı hizmet vermekte iken ihtiyaç sahiplerin bizlere en çok ihtiyaç duyduğu bir zamanda şubelerimizin kapatılması ecdat yadigarı Türk Kızılayının misyonuna ve vizyonuna uymamıştır. Bizler gönüllülük esasına göre hiçbir maddi ücret almadan yönetim kurulu üyelerimizle beraber hizmet vererek bu göreve talip oluyoruz. Adından da anlaşılacağı gibi Kızılay bir hayır kurumu ve Osmancık şubesi olarak başarılı hizmetler verdik. Bunu en iyi tüm Osmancık halkı bilmektedir" dedi.

Karataş, yaptıkları hizmetler arasında, 2017 yılında Koyunbaba İlkokulu bünyesinde “Özel Eğitim Sınıfı” açılışı yapıldığını ve okula 15 bin lira malzeme yardımda bulunduklarını, Ramazan ve Kurban Bayramlarında ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi ve giysi yardımı yaptıklarını, kan bağışında diğer ilçelere göre en çok kan bağışı yapıldığını, Kızılay binasının çatı onarımı ve mantolama yapılarak, Kızılay Şubesini modern kurumsal yapıya kavuşturduklarını belirterek, “Takdiri Osmancık halkına bırakıyorum” ifadelerini kullandı.