İYİ Parti Osmancık Belediye Başkan Adayı Dr. Ecz. M. Özhan Arslan, belediye başkanı olduğu takdirde her zaman halka ve esnafa kapılarının açık olacağını ifade ederek “Kimse bu memleketin kralı gibi davranamaz. Biz bu yola sessiz çoğunlukların sesi olarak çıktık” dedi.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesi projelerini açıklayan Arslan, Osmancık halkının desteği ile yeni bir Osmancık, yaşanabilir bir Osmancık için hizmet vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Adaylığının açıklandığı günden itibaren gece gündüz yoğun bir tempoda İl Genel Meclis adayları, Belediye Meclis adayları, yönetim, gençlik kolları ve kadın kolları ile çalışma yapan İYİ Parti Osmancık Belediye Başkan Adayı Dr. Ecz. M. Özhan Arslan, "her şey Osmancık için, her şey değerli Osmancık halkı için diyerek" bazı projeleri hakkında bilgi verdi.

Arslan, belediye başkanı olduğu takdirde her zaman halka ve esnafa kapılarının açık olacağını ifade ederek, “Kimse bu memleketin kralı gibi davranamaz. Biz bu yola sessiz çoğunlukların sesi olarak çıktık” diye konuştu.

Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü;

"ZİHNİYETİ, NİYETİ YANLIŞ OLANLA BİR YERE VARILAMAZ"

"Bizler Ulu Önder Atatürk’ün Amasya Tamiminde dediği gibi bir milletin bağımsızlığını, yine azim ve kararlılığının kurtaracağını bilen bir neslin evlatlarıyız.

Bizler Osmancıklılar olarak kendi kaderimize sahip çıkıyor ve kendi memleketimizi yine kendimizin yönetebileceğini biliyoruz.

Bu memleketi güzelleştirmek ve birlikte adalet içinde huzurlu bir yaşam sürmek için bu göreve talibiz.

“Ben yaptım oldu” ları, yukarıdan bakmaları, işine gelmeyince tehdit etmeleri artık görmeyeceksiniz. Bizimle birlikte bir zihniyet değişecek. Osmancık’a efendilik gelecek. Kimse bu memleketin kralı gibi davranamayacak. Bir tarih kapanacak yeni biri tarih açılacak. İşte bu yüzden bazıları için bu seçim ölüm-kalım meselesi iken, bizler için hizmet etme fırsatı olacak.

Siyasi görüşü ne olursa olsun, hangi partiye oy vermiş olursa olsun Osmancıklı hemşerilerim, bu ilçede yaşayan bu ilçeye hizmet eden herkes ayrım yapılmaksızın başımızın tacıdır.

Neden Osmancık bir Eskişehir, bir Merzifon olmasın. İli ilçeyi güzelleştirmenin iktidarla alakası yok. Zihniyetle alakası var. Belediyenin hayalleri ve o hayalleri gerçekleştirecek ahlaklı alışkan bir ekiple alakası var. Zihniyeti, niyeti yanlış olana bırakın iktidarı kimse yardım edemez. Yardımlarda hizmete dönüşmeden ceplere gider.

Bu memleketin sorunlarını bilen, burada yaşayan biri olarak önce, sebze pazarını ve elbise pazarını şehre yakın bir yerde kapalı bir pazar haline getirmek ilk işlerimizden biri olacak. Köyden gelen vatandaşımız pazardaki işini bitirince pazar yerine yakın yerden kalkacak minibüslerle rahatlıkla köylerine gidebilecekler. Bu eziyeti ortadan kaldıracağız. Bu sorun maddi bir problem değil. Zihniyet yani halkımıza kulak vermemenin sonucudur. Dışarıdan kimse bizim gibi bu memlekete sahip çıkamaz.

Belediyemizde yandaş akraba olmaz. Adaletimizden kimsenin şüphesi olmasın. Her hizmet herkese adaletli ve eşit yapılacaktır. Doğrudan bana ulaşıp gerektiğinde hesap soracaksınız. Gelir gider tablomuzu belediyemize bayrak asar gibi asacağız. Kapalı kapılar ardında hesap yaptırmayacağız. Belediyemizi kimsenin zenginleşme aracına dönüştürülmesine müsaade etmeyeceğiz. Belediyemizde muhtar bürosu ve vatandaşlarımız için refakatçi sistemi kurulacak.

Yoğurt pazarı eski yerinde kapalı modern bir pazar olacak. Bundan hem köylülerimiz hem de esnafımız karlı çıkacak.

“SUDA ŞEHİT GAZİ YAKINLARI İLE EŞİ ASKERDE OLANLARA %30, YENİ İŞYERİ KURAN ESNAFA 1 YIL İNDİRİM”

Akıllı sayaç uygulamasından vazgeçilecek, su parasının düşürülmesi için çalışmalar yapılarak fiyat ucuzlayacak, şehit gazi yakınları ile eşi askerde olanlara %30 civarında indirim sağlanacak. Yeni işyeri kuran esnafa su faturasında 1 yıl indirim uygulanacak. “İYİ Kart” adında nakit yüklü kartlar ihtiyaç sahiplerine verilecek.

Evde bakım birimi kurulacak. Vatandaşlarımız zor günlerinde temizlik ve hasta bakım işlerinde belediyemizden yardım alabilecek. Bu birimde doktor ve sağlık personeli istihdam edilecek.

CENAZE İŞLEMLERİNE BELEDİYE BAKACAK

Cenaze işlemleri tamamıyla belediyemizde oluşturulacak bir ekip tarafından üstlenecek ve artık acılı günlerinizde birde defin işlemlerinin telaşı vatandaşlarımıza yük olmaktan çıkarılacaktır.

Yıl olmuş 2019, camilerimizde sıcak su yok. Artık bu iş güneş enerji panelleri ve termosifonlarla ile çözülecek. İhtiyaç sahiplerine yemek yardımı 12 aya çıkarılacak.

OSMANCIK’A GES KURULACAK

Belediyemizin 500 KW’lık GES kurma yetkisi halen durmaktadır. Avrupa Birliği, OKA gibi kurumlardan yardım ve hibe alarak hem bu GES aktif hale gelecek hem de rüzgar enerjisinden faydalanmak için Rüzgar Gülü Tesisi kurup elektrik enerjisi ile belediyeye gelir ve kanalizasyon arıtılmasında büyük katkı sağlayacak.

5 BİN KİŞİLİK YENİ İSTİHDAM YARATILACAK

OSB’de, belediye ve hazine arazilerinde önemli bir hamle ile büyük fabrika ve firmalara yer tahsis edeceğiz. Ortalama 3 bin-5 bin kişilik yeni istihdam yaratılacak Osmancık’ın geliri genelde artırılacaktır.

Tarihi İpek yolu üzerindeki İstanbul yolu ile Kızılırmak’ın kesiştiği yerden ırmak kenarına yol açarak ilçemizi kafeleri, restoranları ile ırmak kenarını yine eskisi gibi cazibe merkezi haline getireceğiz. Burada yeni ekonomik alan yaratacağız.

BELEDİYENİN BÜTÇESİ 70 TRİLYON

Belediyemizin bütçesi gerçekten çok büyüktür. 2017 ve 2018 yıllarında 65-70 trilyondu. Osmancık Belediyesi hem güçlü bir belediye hem de bundan sonra Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehir belediyeleri ile sıkı ilişkilere sahip olup daha da büyüyecektir. Osmancık’a yatırım nasıl yapılır görülecektir."