Osmancık Kadastro Birimi, yapılan bakım ve tadilat çalışmaları sonucunda modern bir görünüme kavuştu.

Osmancık Adliye Sarayı’nın yeni binaya taşınması ile Hükümet Konağında da yeni düzenlemeler yapıldı.

Bu kapsamda Osmancık Kadastro Birimi de komple yenilendi.

Osmancık Hükümet Konağı 1. katında 210 metrekarelik bir alanda hizmete giren Osmancık Kadastro Birimi, 14 personelle hizmet veriyor.

Osmancık Kadastro Birim Amiri Sedat Öztürk, birim olarak Osmancık’ın yanı sıra Kargı, Laçin ve Dodurga İlçelerinde Çorum İl Kadastro Müdürlüğü bünyesinde çalışma yürüttüklerini ifade etti.

2017-2018 çalışma dönemi için Kargı ilçesine bağlı Çakırlar, Akkese, Beygircioğlu, Dereköy, Karakesi, Yeşilköy ve Kavakçayı köylerinde 3402 sayılı Kadastro Kanunun 22-a maddesi gereği yenileme çalışmalarına başlandığını kaydeden Sedat Öztürk, bu çalışmalar için Osmancık Kadastro Birimi ve muhtarlıklara talepte bulunulması gerektiğini dile getirdi.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Orman Kadastro Komisyonu tarafından Kargı, Dodurga ve Osmancık ilçelerinde 6831 sayılı Orman Kanununa göre orman dışına çıkarılan alanların (2b alanlarının) tespiti içinde çalışma yürütüldüğünü anlatan Öztürk, Osmancık Belediye Başkanlığı Encümen kararları, İl İdare Kurulu Kamulaştırma Planları ve benzeri hazırlanması projelerin de kontrollük görevinde bulunduklarını sözlerine ekledi.