Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce iş kurmak isteyen eski hükümlü ve engelli vatandaşlara geri ödemesiz hibe desteği sağlanacak.

Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Şahan, ülke genelinde olduğu gibi Çorum’da da istihdam konusunda en fazla zorluk çeken kesimin eski hükümlü ve engelli vatandaşlar olduğunu belirtti.

İş bulma konusunda dezavantajlı konumda olanların başında eski hükümlü ve engellilerin geldiğini, bu nedenle onlara destek amacıyla bir proje başlatıldığını açıklayan Ali Şahan, “proje ile eski hükümlü ve engelli vatandaşların iş kurması amaçlanıyor. Engelli ve eski hükümlüleri topluma kazandırmak ve istihdama destek vermek maksadıyla engelli vatandaşlara 50 bin lira, eski hükümlülere ise asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği veriliyor” dedi.

ÇORUM’DA 3 PROJEYE DESTEK VERİLDİ

İl İstihdam Kurulunda uygun görülüp İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak kabul edilen projeler neticesinde kendi işlerini kurabilme ve hayatlarını devam ettirebilmeleri amacıyla Çorum’da 3 projeye destek verildiğini kaydeden Şahan şöyle dedi:

“Eski hükümlü Gazi Yüksel’e köyünde “Besi Hayvancılığı” yapabilmesi kapsamında 3 adet büyük baş hayvan alımı için 28 bin 245 TL, eski hükümlü Sedat Kaya’ya Büyük Düvenci köyünde “Besi Hayvancılığı” yapabilmesi kapsamında 3 adet büyük baş hayvan alımı için 28 bin 985 TL ve eski hükümlü Selami Dündar’a “Sıhhi Tesisatçılık” mesleğini ifa edebilmesi için 31 bin 450 TL hibe desteği sağlanması için protokoller imzalandı ve taahhüt edilen meblağlar ileri tarihlerde İŞKUR tarafından ödemeleri yapılacaktır.

PROJELER DESTEKLENECEK

Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce aranan şartlar, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne kayıtlı olmak, engelliler için en az yüzde 40 engelli raporuna sahip olmak, eski hükümlüler için hükümlü belgesi olması, emekli olmamak, vergi mükellefi olmak ve mutlaka girişimcilik belgesine sahip olmaktır.

Bu şartlara uyan engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızı hibe çağrımızdan faydalanmaları için son başvuru tarihi olan 11.12.2017 kadar Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvuruları gerekmektedir.”