Osmancık Belediyesi, yaklaşan kurban bayramı öncesinde Hayvan Pazarı’nda bir dizi yeni düzenleme yaptı.

Yapılan düzenlemeler kapsamında vatandaşların rahat alışveriş yapabilmeleri için büyükbaş bölümünün ardından küçükbaş satış yerlerinin de üzeri kapatılırken, Pazarın gece de açık kalabilmesi için aydınlatma yapıldı.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Hayvan Pazarı’nda yapılan yeni düzenlemeleri yerinde inceleyerek, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Osmancık Belediyesi hayvan pazarında yeni düzenlemeler yaparak üstü kapalı alanı genişletti.

Yapılan düzenlemelerle vatandaşların rahatça alışveriş yapabilmesi sağlanırken hijyen ve güvenlik önlemleri artırıldı.

Esnafların hayvanlarını güneşten koruyabilmesi için üzeri kapatılan alanlar numaralandırılarak kiraya verildi.

Kurban Bayramına kadar binlerce hayvanın giriş çıkış yapacağı Hayvan Pazarı bayram öncesindeki hafta gece de faaliyet gösterebilecek.

Yeni aydınlatmalarla desteklenen hayvan pazarında gece alışverişinin yanı sıra hayvan hırsızlığının da önüne geçilmiş olacak.

20 dönüm alana sahip pazarda 200´e yakın kapalı alan da kurban satışı yapılacak.

DİŞİ HAYVAN SATIŞI YASAKLANDI

Osmancık Belediyesi görevlilerini yanı sıra veterinerlerinde bayrama kadar görev yapacağı Hayvan Pazarı´na dişi büyükbaş hayvan alınmayacak.

Hayvan varlığının arttırılması amacıyla dişi büyükbaş hayvan kesmenin yasak olmasından dolayı Hayvan Pazarına getirilecek büyükbaş hayvanlar Belediye görevlileri ve veterinerler tarafından titizlikle kontrol edilecek.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Kurban Bayramı öncesinde Hayvan Pazarındaki düzenleme çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Vatandaşların rahat alışveriş yapabilmeleri için büyükbaş bölümünün ardından küçükbaş satış yerlerinin de üzerinin kapatıldığını, Pazarın gece de açık kalabilmesi için aydınlatma yapıldığını ifade eden Başkan Karataş, “Bölgenin en düzenli ve modern pazarlarından olan Osmancık Hayvan Pazarı gerekli standartları taşımakta olup Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından da ruhsatlandırılmıştır. Esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı alışverişler dileriz” dedi.