Polis Ekipleri Org. Ahmet Çörekçi Caddesi ile  Atatürk Caddesi’nin kesiştiği Ziraat Bankası Kavşağı, Atatürk Caddesi  ile Lise Caddesinin kesiştiği Kaymakamlık kavşağı, Çorum Caddesi ile  Tillim Çayı Caddesinin kesiştiği Yedaş Kavşağı, Org. Ahmet Çörekçi Caddesi ile Mehmet Akif Ersoy caddesinin kesiştiği 15 Temmuz Şehitleri meydanı kavşağında uygulama ve denetim yaptılar. 

Denetimlerde Toplu taşıma ve ticari taksilerin yolcu kapasiteleri, araç içerisinde maske kullanımı, emniyet kemeri kamuya açık yerlerde maske ve mesafe kuralları ile hijyen gibi tedbirlere uyulup uyulmadığı kontrol edildi. 
Org. Ahmet Çörekçi Caddesi, Atatürk Caddesi, Çorum caddesi üzerinde seyir halindeki araçlar durdurularak gerekli ikazla ve uyarılar yapıldı. 

Diğer yandan akşam yapılan asayiş polis ekibinin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamada lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, park/bahçe, Kızılırmak sahili, internet kafe, oyun salonları ile kamuya açık yerlerde maske ve mesafe kuralları ile hijyen ve çalışma saati gibi tedbirlere uyulup uyulmadığı kontrol edildi. 
Vatandaşların genel olarak kurallara uyduğu gözlemlendi.