Osmancık ilçesinde doğalgaz bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çorumgaz A.Ş. tarafından düzenlenen toplantıda doğalgaz süreci ile ilgili bilgiler verildi.

Toplantıda Osmancık’ın doğalgazı Ekim ayında kullanmaya başlayacağı açıklandı.

Belediye Kültür Merkezinde yapılan toplantıya Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Çorumgaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman ve vatandaşlar katıldı.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş toplantıda yaptığı konuşmada “Biliyorsunuz yaklaşık altı yedi yıldır şehrimize doğalgazın ne zaman geleceği ile ilgili çalışmalar ve bir takım girişimler oldu. Ancak bugün o aşamaları geride bıraktık. Yaklaşık iki buçuk aydır doğalgaz şehir içi hat çalışmaları devam etmektedir. Genel müdürümüzle yaptığımız görüşmeler neticesinde Eylül-Ekim gibi şehrimize doğalgaz yakım teslimatı inşallah yapılacaktır” dedi.

Çorumgaz A.Ş Genel Müdürü Kasım Kahraman da Osmancık halkının gerçekten doğalgazı istediğini vurgulayarak “Osmancık’ta geçtiğimiz yılda ciddi anlamda yatırım yaptık. 2015 yılında yaklaşık üç kilometre 2016 yılında dokuz buçuk kilometre doğalgaz borusu tesis ettik. Bizim alacağımız bedeller sadece sizlerden alacağımız abonelik bedelleridir. Onun dışında ne devletten ne bakanlıktan ne de belediyeden hiçbir şekilde hiçbir kuruş para almıyoruz. Bütün malzeme, işçilik, yapım bize ait. Bununla birlikte vatandaşların yatıracağı yaklaşık KDV dahil 540 liralık bir abonelik bedelleri var. 2016 yılında yapılanlar bunlar. 2017 yılında BOTAŞ hattını belli bir noktaya kadar getirdi. Bu yıl içerisinde yaklaşık 43kilometre hat programlamıştık. Bunların 32kilometre hat kısmını tamamladık. Kalan kısmı yaklaşık bir ay içerisinde tamamlamış olacağız. Aynı zamanda basınç düşürme istasyonu kuruldu ve inşaatı şuanda devam ediyor. Bir ay sonra bitmesini hedefliyoruz. Oda tamamlanmış olacak ve biz Eylül ayı içerisinde Kurban Bayramı öncesi veya sonrası Osmancıkla ilgili şehrin tamamıyla ilgili işlemler bitmiş olacak. BOTAŞ ile de yapmış olduğumuz görüşmelerde Kurban Bayramı öncesinde veya sonrasında buraya gazı verebileceklerini ifade ettiler. Ekim ayında biz Osmancık ilçesine gazı vermiş olacağız.” diye konuştu.

Kahraman, önceki aboneliklerle ilgili olarak da “Daha önce doğalgazın gelmesi için yatırmış olduğuz teminatlar Halk Bankası nezdinde Özel İdarenin hesabında, ama sizin adınıza olarak görünüyor. Bakanlar Kurulu kararına göre her vatandaş gelecek, bizzat abonelik işlem yapacak, abonelik işlemi yapan vatandaşın parası o paralar nemalandırılmış olarak sizin hesabınıza geçecek. Sizleri doğalgaza kavuşmaya çok istekli arzulu olduğunuzu biliyoruz. İlerleyen süreçte sıkışıklık yaşanmaması için bu güne kadar gelen 177 tane abonelik işlemi için müracaat yapılmış. Tabi burada 10 bine yakın yatan para var ama abonelik işlemleri gerçekleştirilmemiş. Öncelikle doğalgaz hattının geçti bölgedeki vatandaşların abonelik işlemlerini tamamlaması gerekiyor” ifadesini kullandı.

ABONE OLMADAN TESİSAT YAPTIRMAYIN

Kahraman, vatandaşları abonelik işlemlerini tamamlamadan doğalgaz tesisatı yaptırmamaları konusunda uyararak, tesisatları abonelik işlemlerinden sonra Çorumgaz’ın lisans verdiği firmalarca yapılması gerektiğini kaydetti.

Vatandaşların sorularını da cevaplayan Kahraman, merak edilen konulara da açıklık getirdi.

KARATAŞ VE KAHRAMAN BASINÇ DÜŞÜRME MERKEZİNİ İNCELE

Başkan Karataş ve Kahraman toplantının ardından Doğalgaz Şehir Basınç Düşürme Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Toprak Sanayi Bölgesinde inşa edilen Doğalgaz Şehir Basınç Düşürme Merkezinin yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanacağı belirtildi.