Vakıf 19'un, Çorum’un kültürel ve sanatsal yaşamını ve Çorum’un aydınlık yüzünü tanıtma çalışmaları kapsamında hazırlamış olduğu, Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan Çorumlu sanatçıları bir araya getiren “Cumhuriyet’e Çorum’dan Bir İz” adlı sergi Ankara Milli Kütüphane Sergi Salonu’nda gerçekleşti.

Çorum'un sanata bakışının, bu topraklarda yetişmiş sanatçıların yapmış oldukları eserlerle görüldüğü bu sergiye, Milletvekilleri; Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Zafer Ediş, ses sanatçıları Musa Eroğlu, Yüksel Didikoğlu, Tülay Örten Yıldız ve Gökhan Ertek, Halter Federasyonu eski Başkanı Kenan Nuhut ve birçok sanatsever katıldı.

Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Vakıf 19 Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan’ın, sanata ve sanatçıya verilmesi gereken önemi vurgulayan konuşmalarının ardından sanatçılar, gelen konuklara kendilerini tanıttılar. Vals ve Sarı Zeybek gösterilerinden sonra sergi açılışı yapıldı ve katılımcılara resepsiyon verildi.

Vakıf 19 Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan, bu yıl ilki düzenlenen sanatçı buluşmasını geleneksel Bahar Konseri gibi her yıl tekrar etmeyi planladıklarını ifade ederek, davetlerine tepkisiz kalmayıp Türkiye’nin dört bir yanından gelerek sergiye katılan sanatçılara ve sanata gönül vermiş tüm misafirlere teşekkür etti.

Programa katılamayan, Çorum AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Çorum Valisi Necmeddin Kılıç telgraf göndererek Vakıf 19 Yönetimini ve sanatçıları kutladılar.