Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çorum’un Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Bireysel Bitkinin Değerlendirilmesi Projesi’ne dahil edilen 7’inci il olduğunu açıkladı.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Eroğlu, milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan ile Vali Necmeddin Kılıç’ın ricası üzerine Çorum’u Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Bireysel Bitkinin Değerlendirilmesi Projesi’ne dahil edeceklerini açıkladı.

Bakan Eroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün ilave olarak bir müjde daha verdik. Bizim için tıbbi aromatik bitkiler çok önemli. Bütün dünyada yılda 115 milyar dolarlık bir ticari potansiyel var. Biz Türkiye olarak kıta Avrupa’sından daha fazla var. 12 bin tür var, bunun 3 bin 600’ü endemik bitki. Yani başka yerde yok. Buraya özgü. Şifalı bitkiler açısından Türkiye çok zengin. Çünkü Türkiye’de biyolojik çeşitlilik çok fazla. Biz özellikle valimiz ve vekillerimiz ısrar ettiler. Biz Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Bireysel Bitkinin Değerlendirilmesi Projesi’ne Çorum’u da dahil ettik. Hayırlı olsun.”

Hatırlanacağı üzere İl Özel İdaresi tarafından Çorum’da tıbbi aromatik bitki üretiminin yapılması için çalışma başlatmış, Dodurga’da Tıbbi Aromatik Bitki Üretim Merkezi kurmuştu.