Osmancık’ta Kurban Bayramının huzur içerisine geçmesi için bir dizi tedbir alındı.

Osmancık Belediyesi ilgili birimlerde nöbetçi bulunduracak. Ayrıca bayramda nöbetçi ekmek fırınları da faaliyet gösterecek.

Osmancık Belediyesi vatandaşların her türlü şikayeti için 153 ihbar hattı ile 0364 611 4323 numaralı hattı 24 saat açık bulunduracak.

Vatandaşlar her türlü istek ve taleplerini bu numaralardan belediyeye iletebilecek. Belediye bayram boyunca ilgili birimlerinde nöbetçi personel bulunduracak.

KURBAN KESİM NOKTALARI BELİRLENDİ

Osmancık’ta vatandaşların kurban keseceği 6 kurban kesim noktası belirlendi.

Kurban Kesim Noktası olarak Osmancık Mezbahanesi, Belediye Eski Büz Döküm Yeri, Hıdırlık Mahallesi Kanal Üstü Eski Yöresel Ürün Pazarı, Yeni Mahalle Kız Öğrenci Yurdu Pansiyonu yanı, 2. Nolu Sağlık Ocağı yanı belirlendi.

DİŞİ KURBAN KESİLMEMESİ İÇİN SIKI DENETİM

Kurban Bayramında damızlık hayvanlar ile gebe büyükbaş ve küçükbaşların satılmaması için hayvan pazarında sıkı denetim yapılacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü veterinerleri ile Osmancık Belediyesi ekipleri hayvan pazarında sürekli denetim yapacak.

Veteriner hekimler Kurban Kesim yerlerinde de denetimlerini sürdürecek.

DOĞALGAZ VE ALT YAPI ÇALIŞMALARINA ARA VERİLECEK

İlçede su arızalarının önüne geçilmesi için Osmancık Belediyesi doğalgaz ve alt yapı çalışmalarına da ara verecek. Ayrıca kuraklık nedeniyle su seviyelerinin düşmesinden dolayı bayram öncesi yeni kuyular açılarak tedbir alındı.

NÖBETÇİ FIRINLAR

Kurban Bayramının birinci günü 3 ekmek fırını ile bir pide fırını sürekli açık olacak. Diğer fırınlar da bayramın ikinci günü ve üçüncü günü itibari ile faaliyete açılacak. Birinci gün Şanver Ekmek Fırını, Gülümser Ekmek Fırını ve Çetin Ekmek Fırını ile Seda Pide Salonu nöbetçi fırın olarak faaliyet gösterecek.