GEÇEN HAFTAKİ YAZIMDA “BİR MÜBAREK İNSAN” OLARAK ANDIĞIM RAHMETLİ ÖMER FARUK ELVERİCİ’NİN ”YETİŞTİRDİĞİ ÇOCUKLARININ EĞİTİM ÖYKÜLERİ

Matematik öğretmeni Emrullah Elverici kendisinin, kardeşlerinin ve çocuklarının kişisel gelişimlerini ve başarılı eğitim öykülerini anlatıyor.

1-- RASİM ELVERİCİ MATEMATİK ÖĞRETMENİ;

Gazi Eğitim Enstitüsü mezunu. Öğretmen okulu, Eğitim Enstitüsü ve ortaokullarda öğretmenlik, yöneticilik yaptı.Bekir Sami Demirel kızı Öğretmen Kerimanhanım ile evli. Oğlu Dr. F.Barış Çocuk, gelini Doç.Dr.Eda Röntgen Uzmanı olarak Ankara Memorial ile Şehir Hastanesinde, diğer oğlu Dr.Bekir Ozan Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktor olarak, gelini Eda Öğretmen olarak çalışıyor.

2) EMRULLAH ELVERİCİ MATEMATİK ÖĞRETMENİ;

Gazi Eğitim Enstitüsü mezunu.Ortaokulve Liselerde öğretmenlik ve yöneticilik yaptı.Çok genç (hatta çocuk yaşta) Dodurga ilçesinde (kasaba iken) Ortaokul ve Lisenin ilk açılış ve kuruluş müdürlüklerini yaparak aralıksız onbeş yıl çalıştı. Adnan Kavaklı kızı öğretmen Mahmure hanım ile evli. Oğlu Ahmet Berkay Bayer İlaç firmasında tıbbi mümessil olarak çalışıyor. Gelini Füsun aynı işten emekli.Diğer oğlu Akın Eray İngilizce öğretmenliğiüzerine lisans, Eğitim teknolojileri ve Özel Eğitim üzerine yüksek lisans, gelini Dr. Sibel İngilizce öğretmenliği lisans eğitimini birincilikle tamamladıktan sonra Eğitim Teknolojileri Uzmanlığı ile Özel Eğitim Uzmanlığı alanlarında yüksek lisans yapmış olarak İstanbul’da üniversite ve liselerde çalışıyor.

3)ASIM ELVERİCİ MATEMATİK ÖĞRETMENİ;

Bursa Eğitim Enstitüsü mezunu. Ortaokul ve liselerde uzun süre öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Rifat Kemer kızı Fransızca ve Türkçe öğretmeni Sevim hanım ile evli. Oğlu Emin inşaat mühendisi. Osmancıkta kurduğu şirkette serbest, gelini Burcu öğretmen olarak çalışıyor. Kızı Emel Trabzon’da uzman aile hekimi, damadı Doç.Dr. Şenol Ardıç Trabzon Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Trabzon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde öğretim görevlisi ve acil tıp uzmanı olarak çalışıyorlar.

4) Dr. ŞÜKRÜ KAYA ELVERİCİ;

Hacettepe ÜnversitesiDişcilik Fakültesi ile Diyarbakır Tıp Fakültelerinde okudu. Osmancıkta Hükümet Tabibi olarak çalışırken Mustafa Karataş kızı hakim Emine Güler ile evlendi. Eşi Yargıtay Üyesi iken emekli oldu. Kendisi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde halen çalışıyor. Oğlu Mert Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde asistan doktor olarak, diğer oğlu Can Hacettepe Üniversitesi Biyoloji bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışıyorlar.

5) TANKÇI ALBAY MAHMUT BÜLENT ELVERİCİ;

1984 Kara Harp Okulu mezunu. Tank subayı olarak yurdumuzun birçok bölgesinde, Yavru Vatan Kıbrıs ta görevler yaptı. Mehmet Güven kızı hemşire Mehtap hanım ile evli.Kızı Deniz ve damadı Erdinç Özcan üniversite mezunu olup İstanbul da kurdukları şirkette, oğlu Bora Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu olup alanı ile ilgili bir işte çalışıyorlar.

Hızla gelişip büyüyen ailemizde birbirimizi çok seviyor ve sayıyoruz. Terbiyeleri doğrultusunda yaşamaya gayret ettiğimiz anne ve babamızı rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Mekânlarının cennet olması için Allah’a dua ediyoruz.

(Emrullah Elverici)

Ben de öğrenciliğimde çok sevdiğim ve saydığım, her görüşümde ellerini öptüğüm mübarek insan Ömer Faruk Elverici amcayı sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.

Ruhu şâd olsun ve mekânı cennet olsun.

ŞİMDİ SÖZ BİLGE BAADDİN’DE

1—Yaşlanmak bir dağa tırmanmak gibidir. Çıktıkça yorgunluğunuz artar, nefesiniz daralır ama görüş açınız genişler.

2—Büyük İskender’in öldükten sonra yapılmasını istediği üç isteği;

1) Tabutumu en iyi doktorlar taşısın. En iyi doktorların bile ölüme çare bulamayacağı anlaşılsın. 2) Servetimi sokaklara saçın, dünyada kazanılan paranın dünyada kaldığı görülsün. 3) Bir elimi tabuttan sallandırın, elim boş gittiğim görülsün.

3—İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk : “Kanserin en önemli nedenlerinden birinin tarım ilacı bulaşmış sebze ve meyvelerle GDO’lu (Genetiği değiştirilmiş)gıdalardır.” diyor. Sebze ve meyveleri sirkeli ve tuzlu suda biraz bekleterek yıkayın. Genetiği değiştirilmiş gıdaların neler olduğunu öğrenin ve evinize sokmayın.

4—Sanat çocuklarda özgüveni yükseltir, kendini ifade etmeyi sağlar, zihnini açar, hayata bakış açısını genişletir,görüş alışverişi yapmayı ve anladığını anlatmayı öğretir.

1 Nisan 2022 / Mehmet Özata