Ev yapımı zeytinyağlı fava, hem sağlıklı hem de lezzetli bir meze seçeneği. İşte adım adım kolay fava tarifiyle sofralarınızı zenginleştirin!

Nefis zeytinyağlı fava yapmak artık çok kolay! İç bakla, soğan ve zeytinyağı ile hazırlanan bu tarif, her sofranın yıldızı olacak.

Fava, geleneksel Akdeniz lezzetlerinden biri olarak sofralarımızı süslüyor. Evde bu lezzetli ve sağlıklı meze tarifini deneyerek misafirlerinizi etkileyin.

MALZEMELER

Kahve ve labne ile mükemmel lezzet: Orijinal Tiramisu tarifi Kahve ve labne ile mükemmel lezzet: Orijinal Tiramisu tarifi

2 su bardağı kuru iç bakla (kabuksuz)
1 baş soğan
½ çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
½ su bardağı zeytinyağı

TARİF

Kuru baklaları akşamdan soğuk suya ıslatın, ertesi sabah düdüklü tencere alın, sıcak su ekleyerek 15 dakika kaynatın, çıkan köpüklü suyu dökün. Tekrar sıcak su ekleyin. (bakla seviyesinin 1 parmak altında olacak)
Soğanı 4’e bölün ekleyin. Ardından tuz ve şekeri de ekleyerek düdüklünün kapağını kapatarak 20 dakika pişmeye bırakın.
Hafif ılınan baklayı el robotundan geçirin. Pürüzsüz hale getirin. Yarım su bardağı zeytinyağını ekleyin.
Cam kaba dökerek soğutun, ardından 7-8 saat buzdolabında bekletin.
Servis esnasında üzerine zeytinyağı gezdirin.