Ayva reçeli, renkli ve kokulu yapısıyla kahvaltılarınıza ayrı bir lezzet katıyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu özel tarifle, sabahlarınız daha keyifli hale gelecek.
Sağlık dolu bir kahvaltının olmazsa olmazı ayva reçeli! Bu tarifle, tam kıvamında ve enfes aromalı reçeller hazırlamanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.
Kendi ayva reçelinizi yapmaya ne dersiniz? Hem kolay hem de oldukça lezzetli bu tarif, kahvaltılarınızın yıldızı olmaya aday. İşte adım adım ayva reçeli yapımı...
MALZEMELER
4 adet ayva
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
3-4 adet karanfil
TARİF
Ayvalar kabukları soyularak dilimlenir (yaklaşık yarım cm kalınlığında ve 2 cm. eninde dilimleyin).
Ayvaları dilimlerken çekirdekleri de bir kenarda biriktirilir.
Ayvalar dilimlendikten sonra bir kabın içine alınarak üzerine şeker ilave edilir ve birkaç saat beklemeye bırakılır.
Şekerler erimeye başladıktan sonra tencereye alınarak üzerine su eklenir ve ayvanın çekirdekleri de eklenerek kaynamaya bırakılır.
Reçel istenilen kıvamı alana kadar kaynatılır.
Ocağı kapatmaya yakın limon suyu ve karanfiller de eklenir, bir kaç dakika daha kaynatıldıktan sonra alınır.
Soğumasını beklemeden kavanozlara paylaştırılıp kapağı kapatılır.