Erik reçeli yapmanın püf noktalarını merak ediyor musunuz? İşte size kolay, pratik ve doğal bir erik reçeli tarifi.

Erik mevsimi gelmişken evde lezzetli bir erik reçeli yapmaya ne dersiniz? Tam kıvamlı ve doğal bir reçel için ihtiyacınız olan malzemeler ve püf noktaları burada.

Mevsimin en güzel reçelini yapmak ister misiniz? Erik reçeli tarifi için doğru yerdesiniz. İşte size kolay, pratik ve lezzetli bir erik reçeli yapımı....

Dışarıdan almaya son: Evde Lahmacun nasıl yapılır? Dışarıdan almaya son: Evde Lahmacun nasıl yapılır?

MALZEMELER

15 adet iri kırmızı erik
2 su bardağıdan 2 parmak fazla şeker
Çeyrek limonun suyu
Yarım çay bardağı su

TARİF

Öncelikle eriklerimizi istediğimiz şekilde dilimleyelim.
Üzerine şekeri ekleyip ağzını kapatalım ve 1 gün suyunu salmasını bekleyelim.
Ertesi güne suyunu güzelce salan eriklerimize yarım çay bardağı su ekleyip yüksek ateşte ocağın altını açalım.
Kaynamaya başlayınca ocağı orta dereceye getirelim yani çok harlı olmasın ve 25 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alıp kaynatmaya devam edelim.
Bir bardak soğuk suyu alıyoruz, reçelimizden damlatıyoruz. Damlamız dibe kadar toplu inip dipte dağılıyorsa reçel olmuş demektir.
Olmaya yakın yani 25 dakika sonunda limonumuzu ekleyelim. 5 dk. daha kaynatıp ocağı kapatalım.
Uzun süre bozulmadan kalmasını istiyorsak sıcak sıcak bir kavanoza dolduralım.
Ağzını kapatalım ve kavanozu ters çevirelim tamamen soğuyana kadar ters kalsın.

Mevsimin en tatlı eriklerini kışa taşıyacak bu erik reçeli tarifiyle, soğuk kış günlerinde de yazın tatlarını yaşayabilirsiniz. Pratik ve lezzetli bu tarif, kış sofralarınızı tatlandıracak. Erik reçeli, doğal malzemelerle hazırlandığı için hem sağlıklı hem de son derece lezzetli bir seçenek sunar. Deneyin, lezzetli anların tadını çıkarın! Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi