Sabah koşturmacasında kahvaltıyı unutmayın! Bu hızlı ve lezzetli un kurabiyesi tarifi ile kahvaltılarınızı zenginleştirin.
Kıyır kıyır bir un kurabiyesi yapmanın sırlarını keşfedin. Pastanelerdeki gibi lezzetli un kurabiyesini evde yapmanın tüm detayları bu tarifte.
Az şekerli ve ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi ile çay saatleriniz artık daha keyifli. İşte pastane usulü un kurabiyesi yapmanın püf noktaları.
MALZEMELER
125 margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
2 buçuk su bardağı un
TARİF
Uygun bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri alınır karıştırılır.
Üzerine nişasta ve unu azar azar ilave edilerek bir yandan hamur kıvam alıncaya iyice yoğurulur. Bu aşamada unu yavaş yavaş ilave etmelisiniz.
Yoğurulan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
Avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş veya çok hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
Kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika altı çok hafif pembeleşince üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler iyice ılıktan sonra servis edilir.
Bu tarif ile yaklaşık 30 adet un kurabiyesi elde edilir.
Bu un kurabiyesi tarifiyle, evde pastane lezzetinde kurabiyeler yapabilirsiniz. Pratikliği ve eşsiz lezzetiyle bu tarif, tüm kurabiye severlerin favorisi olacak. Ağızda dağılan, kıyır kıyır yapısıyla unutulmaz bir lezzet sunan bu un kurabiyesi, çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı şenlendirecek. Pastacıların sır gibi sakladığı bu tarif ile artık siz de evinizde pastane kalitesinde un kurabiyesi yapabilir, sevdiklerinize lezzet dolu anlar yaşatabilirsiniz.