Elinizde kurban eti var ve lezzetli bir kavurma yapmak istiyorsunuz, ama nasıl? İşte kurban eti ile kavurma yapmanın en etkili yollarını sizler için derledik.

Kurban Bayramı, kavurma ile daha da anlamlı! Peki, bu özel eti nasıl daha lezzetli hale getirebilirsiniz? İşte kurban etinden kavurma yapmanın püf noktaları.

Bayramın tadını çıkarmak için kurban etinden yapabileceğiniz en iyi kavurma tarifini keşfedin. Bu tarif, bayram sofralarınıza renk katmanın yanı sıra, damak çatlatan bir tat sunacak.

Kavurma Tarifi;

Ağızda dağılan lezzet: Herkesi usta yapacak tam ölçülü en kolay Kurabiye tarifi Ağızda dağılan lezzet: Herkesi usta yapacak tam ölçülü en kolay Kurabiye tarifi

Malzemeler;

1 kilogram et (dana, kuzu, koyun)

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kekik

İsteğe göre; domates, biber, kırmızı pul biber, karabiber ekleyebilirsiniz.

Hazırlanışı;

Hayvanın yağlı yerinden çıkarttığımız eti küp şeklinde doğrayalım. Kavurma işleminde etin kendi yağını ayrıca kullanacağımız için onları da küçük parçalar halinde keselim.

Bir tencerede hayvanın iç yağını eritelim. İç yağı eridikten sonra eğer etleri tencereye alalım. Yüksek ateşte, çok fazla karıştırmadan etleri mühürleyelim. Bu şekilde yumuşak kalan ve suyunu içine hapseden etleri, kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. Etler arzu ettiğiniz kadar yumuşamadıysa azar azar sıcak su ekleyip, pişirmeye devam edin. Suyunu çeken ve yumuşayan etlere tereyağını ekledikten sonra 2-3 dakika daha kavurun. Bu aşamada tuz ve kekik ekleyin.

Kavurmayı daha farklı şekilde sunmak isterseniz kabuğunu soyup, küçük küpler halinde doğradığınız domates ve ince ince kestiğiniz sivri biberleri bu aşamada ekleyin. Kırmızı pul biber ve karabiber katın. Biberler renk alana kadar yüksek ateşte soteledikten sonra sıcak olarak servis edin.

Bu kavurma tarifi ile Kurban Bayramı'nın lezzetini maksimuma çıkarın. Sunulan püf noktaları ve adım adım yönergeler sayesinde, kurban etinden yapılan kavurma, bayram sofralarınızın gözdesi olacak. Elinizdeki etin her parçasını değerlendirin ve sevdiklerinizle paylaşın bu muhteşem lezzeti. Bu kavurma tarifiyle, bayramın coşkusunu lezzetle taçlandırın. Herkese şimdiden mutlu ve lezzet dolu bir Kurban Bayramı dileriz!

Editör: Haber Merkezi