Hikayesini Osman Nuri Topbaş'ın kaleme aldığı oyunun yönetmenliğini ise Osman Doğan üstlendi. Karınlarını doyurmak için gittikleri dergahta manevi bir ziyafetle karşılaşan 2 arkadaşın hikayesini anlatan oyun belediye kültür sitesinde Osmancıklı tiyatro severlerle buluştu. Seyirciler tiyatro bitiminde göz dolduran bir performans sergileyen oyuncuları ayakta alkışladı.

Oyun; soğuk bir kış gününde Üsküdar'da yolu Hüdai dergahına düşen iki sarhoş; Ahmet ve Mehmet'in hikayesini anlatır. Karınlarını doyurmak için geldikleri dergahta manevi bir ziyafetle karşılaşan sarhoşlar yeni bir yaşamı tanımaya başlarlar. Ön yargılar ve çekinceler, yılların verdiği alışkanlıklar bilgisizlik ile birleşince, yaşadıkları büyük değişim de komik olaylara sahne oldu.

Gündüz öğrencilere akşam yetişkinlere olmak üzere iki seans düzenlenen tiyatro gösterisini yaklaşık 720 kişi izledi.

Programa, Osmancık Belediye Başkan Vekili Hüseyin Cebeci, Osmancık Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Salih Tuncay, Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Selma Çetindere, okul öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda tiyatroseverler katıldı.