Osmancık Belediyesi ve Osmancık Kaymakamlığı tarafından düzenlenen fotoğraf yarışması Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Yarışmaya 4 Eylül 2022 tarihine kadar TFSF internet sitesi www.tfsf.org.tr üzerinden ve www.tfsfonayliyarismalar.org internet sitesinden katılım sağlanabiliyor.

Yalnızca Osmancık ilçesinde çekilen fotoğrafların kabul edildiği yarışmada birinciye 5 bin TL ve TFSF Altın Madalya, ikinciye 4 bin TL ve TFSF Gümüş Madalya, üçüncüye 3 bin TL ve TFSF bronz madalya ödülü verilecek. Seçici kurulun belirlediği fotoğraflar ise Osmancık Belediyesi tarafından telif hakkı ödenerek satın alınacak.

FOTOĞRAF SERGİSİ PİRİNÇ FESTİVALİNDE

Yarışmaya katılan fotoğraflarla 2022 Pirinç Festivali Etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisi açılacak. Ödül töreni de fotoğraf sergisinde yapılacak. Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, fotoğraf yarışmasıyla hem ilçenin tanıtımı hem de ulusal fotoğraf sanatçılarının katkısıyla Osmancık’a zengin bir fotoğraf arşivinin kazandırılmasını amaçlandıklarını belirtti.

Fotoğraf sanatına gönül verenleri Osmancık’a davet eden Başkan Gelgör “Yarışmanın konusu ilçemizin doğal güzellikleri, tarih ve kültürü, sosyal yapısı, tarım, insan ve her yönüyle Osmancık. TFSF onaylı bir yarışma düzenliyoruz. Amacımız değerli fotoğraf sanatçılarımızın katkılarıyla güzel bir arşivi ilçemize kazandırmak. Yarışmaya katılacak fotoğraflar için herhangi bir tarih aralığında çekilmiş olması zorunluluğu koymadık. TFSF yönergelerine uygun her fotoğraf ile yarışmaya katılım sağlanabilir. 4 Eylül 2022 tarihine kadar fotoğraf severlerin eserlerini bekliyoruz. Fotoğraf sergimiz ve ödül törenimiz yine Eylül ayında 2022 Pirinç Festivalinde olacak. Şimdiden emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

(Selma Çetindere)