Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 28 Ocak Cuma'dan itibaren 6'sı yerli olmak üzere 9 yeni film gösterime giriyor. Vizyona girecek filmlerden biri de Çorum'un Osmancık ilçesi İnal köyünde çekimleri yapılan Yıldızlar da Kayar filmi.

YILDIZLAR DA KAYAR
Yıldızlar da Kayar, bir köyde altı ay yaşamak zorunda kalan bir popstarın hikayesini konu ediyor.

Söyledikleriyle magazin gündeminden inmeyen Popstar Berkcan, yaşadığı talihsiz bir olayın ardından sosyal medyada linç edilir. Kamuoyu baskısı üzerine mahkeme, Berkcan'ı ışıltılı hayatından ve teknolojiden uzak olacağı bir köyde altı ay yaşamaya mahkum eder. Oldukça sıkıntılı günler geçiren Berkcan'ın köyde tek tanıdığı öğretmen Zeynep ve onun kız kardeşidir.
Her söylediği gündem olan, magazin haberlerinden inmeyen ülkenin Popstarı Berkcan, bir gece evine dönerken kırmızı ışıkta arabasının camını temizleye çalışan çocuk ile girdiği tartışma, bir motorcunun kask kamerasına takılmış ve ertesi günün flaş haberi olarak tüm sosyal medya sitelerinde, televizyonların magazin haberlerinde birinci haber olarak konuşulmaya başlamıştır.

Ülkenin gündemine oturan bu haber, kamuoyu baskısı ile mahkemeye taşınır. Mahkeme kararı ile Berkcan, bu ışıltılı hayatından altı ay mahrum edilerek, bir köyde yaşamaya mahkûm edilir. Köyde oldukça zor günler geçiren Popstarımızı, Zeynep öğretmen ve kız kardeşi dışında hiç kimse tanımıyordur. Bir gün köye ziyarete gelen Kaymakam Bey, köyün muhtarına, önümüzdeki aylarda yapılacak festival için bir gösteri tertiplemesini ister. Muhtar bu kadar yeteneksizin bir arada yaşadığı köyde bunun pek mümkün olamayacağını söylemeye çalışsa da Kaymakam dinlemeden köyden ayrılmıştır.

Çaresiz kalan muhtar devletin emaneti olan şehirli Berkcan’dan yardım ister, Berkcan da bunu Zeynep öğretmene yakınlaşmak adına bir fırsat olarak görüp kabul eder. Köy halkından kurduğu orkestra ile çalışmalara başlayan Berkcan’ı oldukça eğlenceli günler beklemektedir."