Osmancık Belediye Kültür Sitesi'nde düzenlenen tiyatro festivaline Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Osman Keser, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Sefer Boyacı, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Funda Gökmen, Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Salih Tuncay, Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Selma Çetindere, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Salih Tuncay tiyatro gösterisi öncesi yaptığı konuşmada ‘’Gençlerimizi geleceğe hazırlamada onlara biçim vermede okulun çok farklı bir yeri olduğu bir gerçek. Çünkü onların en verimli enerjik çağları okul dönemleridir. Enerji musluğu her zaman bu kadar gür akmıyor. Biz de onlar duymaktan bıkmış olsa da üzerlerine büyük sorumluluklar yüklenmiş bu neslin çetin sorunlarla boğuşmakta olan ülkemizin gelecekleri olduklarını tekrar tekrar söylüyoruz. Ona göre hareket ediyoruz. Ve onlar için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Akademik eğitimin dışında sanat ve kültür yolunda öğrencilerimizi her zaman destekledik. Bu içi boş bir destekte değildi. Okulumuza müzik sınıfı, resim sınıfı, robotik kodlama sınıfı ve en son olarak da ses kaydı için de ses odası açtık. Yine okulumuzda yazarlığa meraklı öğrencilerle yazarlık grubu, tiyatroya meraklı öğrencilerle de tiyatro grubu müziğe ilgi duyan öğrencilerle de koro ve orkestra kurduk Birazdan izleyeceğimiz tiyatrolar öğrencilerimizin kendilerinin yazıp oynadığı eserler. Tiyatro gençlerimizin özgüvenlerini kazanması açısından bir vesile oldu. Bu etkinlikte emeği geçen herkese buradan teşekkür ediyorum’’ dedi.

Halk tarafından büyük ilgi gören Tiyatro Festivali okulun ve pansiyon öğrencilerinin hazırladığı ‘’YURTSUZLAR’’ adlı tiyatro gösterisi ile başladı. 1939 Erzincan ve 1999 Düzce depremlerinin anlatıldığı "DEPREM" adlı tiyatro gösterisi ile devam eden festival, Çarlık Rusya’nın sebepsiz yere vatanlarından sürdüğü Karaçay-Balkar, Ahıska, Tatar, Kumukların ve Çerkezlerin ölüm yolculuğunun anlatıldığı ‘’ZULÜM’’ adlı tiyatro gösterisi ile son buldu. Tiyatro sonunda İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Osman Keser tarafından Okul Müdürü Salih Tuncay'a plaket ile festivale katılan tüm öğretmen ve öğrencilere katılım belgesi verildi.

Keser ve Cebeci tiyatroda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerin göstermiş oldukları performansından dolayı tebrik ettiler.