Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından yıl boyu hazırlanan yağlıboya, kuru boya ve el emeği geri dönüşüm resimleri, Kızılırmak kenarında sunuldu. Öğretmen ve öğrencilerin özenle hazırladıkları resim sergisinin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.

Müzik öğretmeni Ersin Kıyak ve öğrencisi Bora Erdem'in hazırlamış olduğu müzik dinletisinin ardından sergiye gelen konuklar ve protokol üyeleri resim sergisini gezdiler. Baklagiller, gazete gibi geri dönüşümden oluşturulan resimler ve objeler büyük ilgi gördü.

Mustafa Kemal Atatürk Parkında (Kent Park) sunulan sergiye Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Osmancık Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Cebeci ve Kadir Eskiadam, Osmancık Emniyet Müdürü Haluk Karslıoğlu, Osmancık Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Nuri Uyar, Osmancık Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci ile Şube müdürleri, Osmancık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Sefa Kayalı ve öğretmenleri, siyasi parti ilçe başkan ve temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımı ile gerçekleşti.

Sergi gezisinin ardında büyük beğeni toplayan katılımcılara çeşitli ikramlarda bulundu.