Kalabalık bir katılım ile gerçekleşen programa Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık İlçe Jandarma Komutanı J.Ütğm. Nuri Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Salih Tuncay, Okul Aile Birliği Başkanı Selma Çetindere, İYi Parti İlçe Başkanı Mustafa Sefer Boyacı, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, öğrenci veli ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Salih Tuncay yaptı. Tuncay; "Anadolu Lisesi olarak Kültür ve sanatı akademik eğitimin vazgeçilmez bir parçası olarak kabul ediyoruz. Kültür-sanat etkinliklerine dair ihtiyaç duyulan bütün imkanları okulun uza sağlama gayreti içerisindeyiz. Öğrencilerimizin merkezinde olduğu tüm etkinlikleri imkânlar ölçüsünde destekliyoruz.

Bu kapsamda okulumuzda müzik sınıfı, resim sınıfı,, Robotik kodlama suf açtık; yazarlık atölyesi ,tiyatro kulübü, fotoğrafçılık kulübü oluşturduk.Öğrenci ve öğretmenlerimizin hizmetine sunduk.

Okul sadece derslerden ve dört duvardan ibaret değildir. Bu sebeple merak ve isteği olan tüm öğrencilerimizi mutlaka bir kültür-sanat dalına yönlendirmeye çalışıyoruz. Bu tür faaliyetlerin akademik gelişim açısından da öğrencilerimize pozitif katkılar sağladığını görüyoruz. Öğrencilerimiz talep ettikçe ve işin merkezinde oldukça, etkinlikler yapmaya devam edeceğiz.Bu akşamki müzik dinletimiz de bu etkinliklerden bir tanesidir.

Sizleri dost sıcaklığına emanet ederken, programın hazırlanmasında emeği geçen değerli öğretmen arkadaşlarıma ve sevgili öğrencilerime buradan teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Okulun müzik öğretmenleri Ebrar Küçük ve Ersin Kıyak yönetiminde düzenlenen koro ve solo müzik dinletisi birbirinden güzel eserler ile seslendirildi. Büyük beğeni ile izleyenleri mest ettiren öğrencileri Kaymakam Ayhan Akpay ve tüm misafirler ayakta alkışlandı.

Akpay; "Geride bıraktığımız pandemi sürecinde böyle güzel etkinliklerin özlemini çekiyoruz. Sizlerinde bu gece bizlerin özlemini giderdiğiniz için başta emeği geçen öğretmenlerimiz Ebrar Küçük ve Ersin Kıyak olmak üzere, öğrenciler ve yönetime teşekkür ederiz" dedi.

(Selma Çetindere)