Osmancık doğumlu 'Baltacı Mehmet Paşa’nın hayatı Bursa'da sahnelendi.

Osmanlı tarihinin en büyük dedikodusu müzikal oldu. 'Baltacı Mehmet Paşa ve Katerina' müzikali, Bursa'da sahnelendi.

Bursa'da 'Baltacı Mehmet ve Katerina' müzikalinde Osmancık’tan da katılım gerçekleşti.

Prut Zaferi'nin kahramanı, Baltacı Mehmet Paşa'nın hayatının anlatıldığı 'Baltacı Mehmet ve Katerina' müzikali 14 Ekim Pazar günü saat 20.00'da Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda seyircisiyle buluştu.

Çorum Osmancık doğumlu Baltacı Mehmet Paşa’nın müzikali için Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş eşi ve oğlu ile katılırken, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Işık, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Üyesi Bilal Çevrim, Osmancık Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selma Çetindere, Osmancık Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Osmancık Gazetesi sahibi Özkan Özçelik, A.A. Muhabiri Emrah Akıllı ve birçok Osmancıklı katıldı.

Bilindiği gibi Osmanlı tarihinin en büyük dedikodusu olan Baltacı Mehmet Paşa ve Katerina ilişkisi bu müzikalde asıl gerçeği anlatılarak sergilendi.

Prut Zaferi'nin önemli isimlerinden Baltacı Mehmet Paşa'nın hayatının anlatıldığı "Baltacı Mehmet ve Katerina Müzikali" Bursa'da sahnelendi. Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda seyirciyle buluşan müzikali Celal Bıyıklı yönetti. Eseri kaleme alan yazar Türker Kurugül, yönetmen Celal Bıyıklı’nın başrol oyunculuğunda sergilediği performansıyla sanatseverlerin beğenisini topladı.

Yaklaşık 120 kişilik kadro tarafından zaman zaman duygulu anlar yaşattı. Osmanlı dönemini yansıtan kıyafetlerle sahnelenen müzikal, sanatseverlere görsel şölen yaşattı. Gecenin sonunda seyirciyi selamlayan dans grubu, uzun süre ayakta alkışlandı.

Müzikalin ve salamlaşmanın ardından katılımcılara plaket takdim edildi. Osmancık’tan Belediye Başkanı Hamza Karataş alırken Osmancık Gazeteciler Cemiyetin kurucu üyesi ve bir dönem başkanlığını yapan Bilal Çevrim, Baltacı Mehmet Paşa için Yunanistan’a giderek yaptığı araştırmalarda müzikale büyük katkı sağlaması ile plaket verildi.

"Paşamızın memleketi Çorum Osmancık" sözleriyle plaketi takdim eden müzikalin yönetmeni ve oyuncusu Celal Bıyıklı, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş’a teşekkür etti.

Başkan Karataş ise; “Buraya Baltacı Mehmet Paşa’mızın memleketinden geliyorum. Osmancık'ın selamlarını sizlere getirdim.

Gerçekten tarihi bir şahsiyet olan, Baltacı Mehmet Paşa’nın tarihin en büyük dedikodusu ve yanlış olan bilgilerin burada gerçekten düzeltilmesi açısından çok güzel bir müzikal sergilendi. Bu vesile ile başta bu kitabın yazarı Türker Kurugül olmak üzere, yine Celal Bıyıklı hocamıza ve güçlü kadrosuna ayrıca bütün emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum. Gerçekten çok güzel bir müzikal oldu. İnşallah bu müzikalin diğer illerde de oynanarak devam etmesi ve Baltacı Mehmet Paşa’nın hakkındaki yanlış bilgilerin düzeltilmesi konusunda bir sebep olduğunu düşünüyorum ve dedikodudan ibaret olmasının düzeltilmesine büyük bir vesile olduğunu düşünüyorum” dedi.

İşlerinin yoğunluğundan dolayı katılamayan Osmancıklı Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu’nun plaketini Osmancık Anadolu Ajans Muhabiri Emrah Akıllı teslim aldı.

Ayrıca 'Baltacı Mehmet Paşa ve Katerina' müzikalinde Osmancık topraklarından, tarihi Koyunbaba Köprüsü ve Kandiber Kalesinden de sıklıkla bahsedilerek ilçenin de tanıtımına büyük katkı sağlayacak bir müzikal olduğu gerçeği de gözlerden kaçmadı.