Evde Profiterol yapmanın en kolay yolu: Herkesin beğenisini kazanacak Evde Profiterol yapmanın en kolay yolu: Herkesin beğenisini kazanacak

Çıtır börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece birkaç malzeme ve 5 dakikalık bir hazırlık süresi ile mis gibi böreklerinizi hızlıca hazırlayabilirsiniz.

Evde kolayca ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz çıtır börek tarifi, kahvaltı sofralarınızı ve çay saatlerinizi şenlendirecek. İşte adım adım leziz börek yapmanın sırları...

Misafirlerinize sunabileceğiniz en iyi lezzetlerden biri olan çıtır börek, hazır yufka ile ne kadar pratik olabilir? Bu tarif ile mükemmel börekler yaparak herkesi hayran bırakın.

MALZEMELER

2 adet hazır yufka
200 gram beyaz peynir
3-4 dal maydanoz(kıyılmış)
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kızartmak için:

500 ml. ayçiçek yağı(2,5 su bardağı)

TARİF

Yufkaların uçlarını suyla yapıştırmanız yağda açılmamaları için önemlidir.
Böreklerin yağ çekmemesi için yağın düşük sıcaklıkta olmaması gerekli.
Bir kaseye peynir ve maydanozu alın. Karabiberi, tuzu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
İki yufkayı üst üste koyun ve 3-4 parmak genişliğinde kesin.
Şeritlerden birinin ucuna peynirli karışımdan koyun ve üçgen şeklinde katlayın.
Bir sağa bir sola olacak şekilde üçgen görünümünde katlayın.
Uçlarının yapışması için biraz suyla yapıştırabilirsiniz.
Yağı tavaya alın ve ısıtın. Börekleri yağa bırakın.
Altın sarısı renk alana kadar çevirerek pişirin.

Bu çıtır börek tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zaman, siz ve misafirleriniz için keyifli ve lezzetli anlar yaşatacak. Pratik, lezzetli ve çabucak hazırlanan bu börek, çay saatlerinizin ve kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Şimdi bu harika tarifi deneyin ve herkesi büyüleyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi