Kıyır kıyır dokusuyla ağızda dağılan fındıklı kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Bu tarifte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli fındıklı kurabiyelerin yapımını paylaşacağız. Mutfağınızı şenlendirmeye hazır mısınız?
Fındıklı kurabiye, hem pratik hem de çok lezzetli bir tarif arayanlar için ideal. Kıyır kıyır dokusuyla beğeni toplayacak bu kurabiyeleri hazırlamak için gereken tüm adımları bu tarifte bulabilirsiniz. Haydi, birlikte yapalım!
MALZEMELER
2 adet yumurta (1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
250 gram tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
Üzeri için:
Kırılmış fındık
TARİF
Fındıklı kurabiye yapmak için öncelikle yumurtalardan birinin akını ayırarak, fındık ve un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
Hamurun üst kısmını önce yumurta akına sonra da kırılmış fındığa batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fındıklı kurabiyeler pembeleşmesi beklenmeden fırından alınmalıdır.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır.
Kıyır kıyır fındıklı kurabiye tarifimizi uyguladıktan sonra, çay saatlerinize nefis bir lezzet eklemiş olacaksınız. Bu kurabiyeler, misafirlerinizin de favorisi olacak. Afiyet olsun!