Ayva reçelinin hem sağlıklı hem de lezzetli bir kahvaltı seçeneği olduğunu biliyor muydunuz? Bu kolay tarifle, ayva reçelinin doğal lezzetini evinizde yakalayın ve güne enerjik bir başlangıç yapın.

Kahvaltıların vazgeçilmezi ayva reçeli, ev yapımı tarifiyle daha da özel! Ayva çekirdeğinin reçele katacağı renk ve lezzetle, sabahlarınızı tatlandıracak bir reçel yapmaya ne dersiniz?

Ayva reçeli, evde hazırlanması en keyifli tatlılardan biridir. Bu tarif ile ayva reçelinin nasıl mükemmel bir lezzete dönüştüğünü adım adım keşfedin. İşte sağlıklı ve lezzetli ayva reçeli yapmanın yolları...

Ayva Reçeli Tarifi

Malzemeler

3 tane orta boy ayva (sulu olmalı)
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 adet karanfil
½ yemek kaşığı limonun suyu

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle ayva reçeli yapımı için ayvalarımızı güzelce yıkayalım. Daha sonra ise ayvalarımızın kabuklarını güzelce soyalım. Ortadan ikiye bölelim.
Ayvalarımızın çekirdeklerini dikkatli bir şekilde çıkaralım ve ayrı bir yere koyalım.

Tarhana Çorbası Yaparken topaklanıyor mu? Bu tüyo topaklanmayı engelliyor Tarhana Çorbası Yaparken topaklanıyor mu? Bu tüyo topaklanmayı engelliyor

Ayva reçeli için kabuğunu soyduğumuz ayvaları küçük küçük doğrayalım.
Çelik bir tencere alalım ve doğradığımız ayvalarımızı içine alalım.
Ayvaların üzerine 2 su bardağı toz şekeri dökelim.
1 saat kadar ayvaları şekerli bir şekilde bekletelim. Dilerseniz bir gece önceden de şekere yatırabilirsiniz.
1 saatin ardından 2 su bardağı kadar suyu tencereye dökelim. Ardından 3-4 tane karanfilleri de içine ilave edelim.
Ayvaları soyarken kenara ayırdığımız ayva çekirdeklerini de tencereye koyalım.
Ocağın altını açalım.
Reçelimiz kaynamaya başladığında ocağın altını kısalım.
Reçelimizi ara ara karıştıralım. Reçel yoğunlaşmaya başlayıp reçel kıvamına gelene kadar pişirelim.
Pişme işlemi yaklaşık 1 saat kadar sürebilir.
Ayva reçelinin pişme süresinin sonuna doğru içerisine limon suyunu da ekleyelim.
Bir taşım daha kaynatalım ve ocağın altını tamamen kapatalım.
Ayva reçelimizin ılımasını bekleyelim.
Reçelimiz ılıdıktan sonra kavanozlara bölüştürelim. Kapağını kapatalım.
Reçel kavanozlarının kapağını 3 ileri 1 geri tekniğiyle kapatabilirsiniz.
Ayva reçellerimizi buzdolabında saklayalım.
Ayva reçeliniz hazır.

Ev yapımı ayva reçeli tarifimizle, kahvaltılarınıza hem sağlık hem de lezzet katın. Bu basit adımlarla, ayva reçelinin taze ve doğal lezzetini mutfaklarınıza getirebilirsiniz. Ayva çekirdeğinin reçele kattığı eşsiz renk ve aromayı keşfederken, aileniz ve sevdiklerinizle keyifli anlar yaşayın. Her lokmada doğallığın ve tazeliğin tadını çıkarın. Afiyet olsun!