Ev yapımı Akçaabat köftesi ile sofralarınızı şenlendirin. Bu tarif, Karadeniz'in gizli kalmış lezzetlerini mutfaklarınıza taşıyacak. Her lokmada Karadeniz esintisini hissedin!
Akçaabat köftesi, lezzetiyle bilinen, Türkiye'nin en ünlü köftelerinden biridir. Bu tarifle, köfte yapımını evinizde usta bir şef gibi gerçekleştirebilirsiniz. İşte mükemmel köfte yapmanın sırları...
Karadeniz'in geleneksel lezzeti Akçaabat köftesi, evde de kolayca yapılabilir. İçindeki malzemelerin mükemmel uyumu ve hazırlık sürecindeki püf noktaları ile her zaman başarılı sonuçlar elde edin!
Akçaabat Köfte Tarifi
Malzemeleri
1 buçuk kilo yağsız dana kıyma
300 gram iç yağı
6 diş sarımsak
300 gram bayat ekmek
Yarım çay bardağı maden suyu
Tuz
Akçaabat Köfte Nasıl Yapılır?
Kıyma ve yağı kıyma makinesinde çektirin.
Ekmek ve soyduğunuz sarımsakları kıymaya ekleyerek bir kez daha makinede çektirin.
Malzemenizi mermer bir tezgahın üzerinde 15 dakika kadar eze eze yoğurun.
Tam kıvamına gelme aşamasında köftenin yumuşak olması için yarım çay bardağı sade maden suyu ekleyin
2-3 dakika daha böyle yoğurduktan sonra kıvama geldiğini anlamak için yoğurulan malzemeden bir topak koparın.
Koparttığınız topak tel tel olmuş ise harcınız kıvama gelmiş demektir.
Bir kasenin içine bir miktar su alarak elinizi hafif ıslatıp harcınızdan avuç içini dolduracak büyüklükte parçalar alın.
Elinizde hafif yuvarlayıp yassı bir şekil verin.
Köfteleri birkaç saat önce yapıp streçleyerek dolapta dinlendirin.
Daha sonra mümkünse mangalda ya da tava veya fırında 180 derecede pişirin.
Akçaabat köftesi tarifi ile mutfaklarınızda Karadeniz rüzgarları esecek. Bu lezzetli köfteleri yaparken keyif alacak, sevdiklerinizle birlikte mükemmel bir yemeğin tadını çıkaracaksınız. Akçaabat köftesi, geleneksel ve autentik tarifleri sevenler için vazgeçilmez bir tat.