Kahvaltıda ne yenir diye düşünüyorsanız, Karadeniz yöresine ait kaygana tam size göre! Hem sağlıklı hem lezzetli bu kahvaltılık ile güne enerjik bir başlangıç yapın.

Karalahana veya ıspanakla zenginleştirilen Karadeniz kayganası, kahvaltılarınızı renklendirmek için mükemmel bir seçenek. İşte adım adım kolay kaygana tarifi.

Karadeniz'den gelen bu geleneksel kaygana tarifiyle, sabah kahvaltılarınızı daha da lezzetli hale getirin. Kıyır kıyır dış dokusu ve yumuşacık içiyle, bu lezzet herkesin beğenisini kazanacak.

Ağızda dağılan lezzet: Kavala Kurabiyesi nasıl yapılır? Ağızda dağılan lezzet: Kavala Kurabiyesi nasıl yapılır?

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1/3 demet dereotu (ince kıyılmış)
3 dal taze soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz

Pişirmek İçin:

5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

TARİF

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
Yumurtaları bu karışıma ilave ederek pürüzsüz bir kıvamda olana kadar karıştırın.
İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.
Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin. Tüm karışımı tavaya her seferinde 1'er yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek bu şekilde pişirin.
Pişen kayganaları bir servis tabağına alın.

Karadeniz'in geleneksel lezzeti kaygana, kahvaltı sofralarınıza hem sağlık hem de lezzet katacak. Karalahana veya ıspanak gibi sebzelerle zenginleştirilmiş bu lezzetli tarif, herkesin beğenisini kazanacak. Kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz kaygana tarifiyle, sabahları daha enerjik ve lezzetli başlayın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi