Renkli ve lezzetli bir kahvaltı masası için ev yapımı çemen tarifimizle tanışın. Hem kolay hem de enfes bu çemen, sabah rutininizi değiştirecek. İşte adım adım ev yapımı çemen tarifi!

Kahvaltıda farklı ve lezzetli bir alternatif arıyorsanız, bu çemen tarifi tam size göre. Pratik adımlarla, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, sabahlarınıza yeni bir tat katın.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu çemen tarifi, kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek. Tuzlu lezzetlerle mükemmel uyumu sayesinde, bu çemen tarifini denemeden geçmeyin.

MALZEMELER

1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı (2 parmak eksik) bayat ekmek içi
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 ajda çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Rondoda cevizleri çekiyoruz.
Peşinden ekmek içi ve sarımsağı ekleyip kum gibi olana kadar rondodan geçiriyoruz.
Kalan diğer tüm malzemeleri rondoya ekleyip hepsini rondodan geçiriyoruz.
Damak zevkinize göre tuz ve baharat oranını ayarlayabilirsiniz.

MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

Ev yapımı çemen tarifi, kahvaltı sofralarınızı lezzetli bir şekilde zenginleştirecek. Pratik ve lezzetli bu tarif ile kahvaltılarınız daha renkli ve keyifli hale gelecek. Deneyin ve kahvaltılarınızı bir adım öne taşıyın!