20 dakikada harika bir kahvaltı lezzeti hazırlamaya ne dersiniz? İşte sütlü biber kavurmasının en lezzetli tarifi ve hazırlık sırları..
Malzemeler
12 adet iri yeşil biber
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı soğuk süt
Tuz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
NASIL YAPILIR?
Biberleri yıkayıp temizledikten sonra çok küçük olmayacak şekilde 3-4 parçaya kesin.
Orta boy genişlikte bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını alıp ısıtın.
Yağ hafif kızınca biberleri ekleyin.
Birkaç dakika boyunca karıştırarak kavrulmalarını sağlayın.
Ardından tavanın kapağını kapatıp biberler kızarana kadar pişirin.
Kızaran biberlerin üzerine un ekleyin. Biraz kavurduktan sonra sütü ilave edin, topaklanma yapmaması için birkaç dakika karıştırın. Süt ve un hafifçe kıvam alana kadar ocakta tutun.
Diğer yanda küçük sos tavanın içine tereyağı koyup eritin. Eriyen yağın üzerine toz biber ekleyip kızdırın. Daha sonra sütlü biberle buluşturun.
Sıcakken servis tabağına alıp sofranızdakilere sunmayı ihmal etmeyin.
PÜF NOKTASI VE DETAYLAR
Bu tarifi hazırlamak için ortalama 20 dakika gerekiyor. Bu sürenin 5 dakikası hazırlık, 15 dakikası da pişirme süresi. Tarifteki malzeme ölçüleri 4 kişilik sütlü biber kavurması için. Dilerseniz oranını artırıp daha fazla kişi için hazırlayabilirsiniz.
Sütlü biber kavurması yaparken biberlerin taze olmasına dikkat edin.
Sütü mümkünse oda sıcaklığında bekletip ekleyin. Sıcak biberlerin üzerine dolaptan çıkarılan süt eklendiğinde biberin sosunda kesilme olabilir.