Mutfakta bir mucize yaratmaya ne dersiniz? Bu kabaran kek tarifiyle, kek yapmanın tüm kurallarını yeniden yazacaksınız. Bu rehber, size adım adım en kabarık ve lezzetli keki yapmanın yolunu gösterecek.

Bir kekin mükemmelliği, onun ne kadar iyi kabardığıyla ölçülür. İşte, fırını zorlayacak kadar muazzam kabaran bir kek yapmanın tüm sırları bu tarifte saklı. Hazırlanın, bu kek herkesi hayran bırakacak!

Kek yapmanın en önemli püf noktası nedir diye sorarsanız, cevap basit: Mükemmel kabarma! Bu rehberle, kabarmaya doymayan sünger kek yapmanın adım adım yolunu keşfedeceksiniz.

KABARAN KEK TARİFİ

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 şişe maden suyu (200 ml.)
1,5 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un

KABARAN KEK TARİFİ

Yemek davetlerinizi kurtaracak meze tarifi: Lezzetiyle bağımlılık yapan Nuraniye nasıl yapılır? Yemek davetlerinizi kurtaracak meze tarifi: Lezzetiyle bağımlılık yapan Nuraniye nasıl yapılır?

1) Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve toz şekerle birlikte güzelce çırpın.
2) Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın. Üzerine soda, kabartma tozu ve limon suyunu da ekleyerek bir kez daha karıştırın.
3) Vanilya ve unu eleyerek ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız kek harcının bir kısmını ayırın.
4) Ayırdığınız harca kakao ilave edin ve güzelce çırpın.
5) Sade kek harcını yağlanmış, unlanmış kek kalıbına aktarın  ve içerisine kakaolu harcı da dökün.
6) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 - 35 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

PÜF NOKTASI

İçindeki soda, kabartma tozu ve limon suyuyla birlikte kabarmasına yardımcı oluyor. Yoğurdun da sulu kısmını kullanmaya özen gösterin.

Bu tarif ve püf noktalarıyla, fırınınızdan taşacak kadar muazzam kabaran bir sünger kek yapabilirsiniz. Soda, kabartma tozu ve limon suyu gibi malzemelerle kabarmasına yardımcı olan bu kek, yoğurdun sulu kısmı sayesinde de muhteşem bir yumuşaklığa kavuşuyor. Dilerseniz içerisine limon ya da portakal kabuğu ekleyerek lezzetini daha da artırabilirsiniz. Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu mükemmel kabaran sünger keki deneyin. Her diliminde mutfakta yarattığınız mucizeyi tatmin olmuş bir gülümsemeyle kutlayın!