Lazanya yapmanın tüm incelikleri bu rehberde! İtalyan şeflerin sırlarıyla, evinizde profesyonel tatlar yaratın.

İtalyan mutfak sanatını evinize taşıyacak lazanya tarifiyle tanışın. Bolonez ve beşamel sosun mükemmel uyumu sizi bekliyor.

Bir İtalyan klasiği olan lazanya, bu tarifle mutfaklarınızda! Lezzetli, kremsi ve unutulmaz bir deneyime hazır olun.

İtalyan Usulü Lazanya Tarifi:

Malzemeler:

Makarnası İçin:

1 paket lazanya

Bolonez Sos İçin:

3 yemek kaşığı zeytinyağı

500 gram dana döş kıyma

1 adet kuru soğan (küp küp doğranmış)

2 adet kereviz sapı (küp küp doğranmış)

2 adet havuç (rendelenmiş)

2 diş sarımsak (ezilmiş)

1 kg domates (rendelenmiş)

2 yemek kaşığı domates salçası

2 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı toz şeker

2 dal taze kekik

Beşamel Sos İçin:

5 yemek kaşığı tereyağı

5 yemek kaşığı un

5 su bardağı süt (1 litre)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tutam rendelenmiş muskat cevizi

Üzeri İçin:

300 gram rendelenmiş mozarella peyniri (ya da kaşar peyniri)

Nasıl Yapılır:

Bir tane kimseye yetmeyecek: Misafirlerinizin bir tabak daha isteyeceği Çıtır Paçanga Böreği tarifi Bir tane kimseye yetmeyecek: Misafirlerinizin bir tabak daha isteyeceği Çıtır Paçanga Böreği tarifi

Bolonez Sos:

Tencereye zeytinyağını, kereviz saplarını ve soğanları ekleyin.

Soğanlar yumuşadığında havuçları ve sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun.

Salçayı ve domatesleri de ilave edin. Üzerine baharatları da ekleyerek, üzerini kapatıp kısık ateşte en az 30-40 dakika boyunca pişirin.

Beşamel Sos:

Derin bir tencerede tereyağını eritin. Unu da ekleyerek rengi hafif koyulaşana kadar kavurun.

Sütü yavaş yavaş ilave ederek karışımı sürekli olarak çırpın. Kıvamı koyulaşınca tuzu ve muskatı da ekleyerek ocaktan alın.

Lazanya İçin:

Fırına dayanıklı geniş bir tepsinin alt katına biraz bolonez, biraz da beşamel sos ekleyerek yayın. Üzerine sırasıyla lazanya yaprakları, bolonez sos, beşamel sos ve rendelenmiş peynir yayarak kat kat dizin.

En üst kata beşamel sos yayın ve üzerini rendelenmiş peynirle kaplayın.

180 derece fırında, yaklaşık 30-40 dakika boyunca, üzeri iyice kızarana dek pişirin.

Bu eksiksiz İtalyan usulü lazanya tarifi ile mutfakta yeni başarılar sizi bekliyor. Hem lezzetli hem de görsel bir şölen sunan bu lazanya, özel günlerinizde ve günlük sofralarınızda vazgeçilmez olacak. İtalya'nın bu klasik yemeğini evinizde ustalıkla hazırlayarak, tüm misafirlerinizi etkileyecek bir yemek deneyimi sunun. Lazanya yapımı hiç bu kadar kolay ve lezzetli olmamıştı! Şimdi deneyin, sofralarınızı İtalyan lezzetleriyle taçlandırın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi