Dondurmalı irmik helvası, geleneksel ve modern tatları birleştirerek muhteşem bir lezzet sunuyor. Bu tarif, irmik helvasını bir adım öteye taşıyarak sofralarınıza yeni bir tat katıyor. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz bu enfes tarif!

Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz dondurmalı irmik helvası, tatlı severler için mükemmel bir seçenektir. Yaz sıcaklarında ferahlamak isteyenler için ideal olan bu tatlı, irmik helvası ve dondurmanın eşsiz uyumunu sunuyor. Tarifi keşfedin ve lezzetin keyfini çıkarın!

İki muhteşem lezzetin buluşmasıyla oluşan dondurmalı irmik helvası, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin yıldızı olmaya aday. Bu pratik tarif, damak zevkinize yeni bir boyut kazandıracak. Şimdi, bu basit ve lezzetli tarifi keşfetme zamanı!

DONDURMALI İRMİK HELVASI TARİFİ

Gaziantep'ten sofralarınıza: Ana yemeği unutturacak Gavurdağı Salatası tarifi Gaziantep'ten sofralarınıza: Ana yemeği unutturacak Gavurdağı Salatası tarifi

MALZEMELER

500 gram irmik
250 gram tereyağı
Antep fıstığı içi
Dondurma

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
2 bardak süt
Bir bardak su

TARİF

İlk olarak şerbeti yapmaya başlayacağız.
Sütü şekeri ve suyu ocağa alın.
Şeker eriyene kadar orta ateşte sürekli karıştırın.
Şeker eriyince tencereyi ocaktan alabilirsiniz.
Teflon tavada tereyağını eritin.
Yağ eridikten sonra içine irmiği alın ve tahta kaşık yardımıyla kavurun.
İrmiğin rengi koyulaşana kadar kaşıkla sık sık çevirme işlemine devam edin.
İrmiğin rengi tamamen sütlü kahveye döndükten sonra içine şerbeti ekleyin.
Tavanın ağzını kapatın.
5 dakika sonra irmiği karıştırın.
Tatlı koyulaşınca ocağın altını kapatın.
Tencerenin kapağını açmayın ve tatlıyı demlenmeye bırakın.
Helva ılıdıktan sonra bir kaseye streç film serin.
Tabanına ve kenarlarına irmik helvasından döşeyin.
Ortasına helva ve Antep fıstığı koyun, ters çevirin.

Bu dondurmalı irmik helvası tarifi ile tatlı sofralarınızda fark yaratın. Sıcacık irmik helvasının üzerine soğuk dondurma eklemek, bu tatlıyı yaz akşamlarının yıldızı yapacak. Kolay ve pratik bu tarifle, hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacak hem de misafirlerinizi şaşırtacak bir lezzet sunacaksınız. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi