Ege mutfak kültürünün vazgeçilmezlerinden yoğurtlama, her yemeğin yanına yakışan enfes bir seçenek. Yoğurt ve sebzelerin muhteşem uyumuyla, bu tarif sofralarınızın yıldızı olmaya aday.

Yoğurtlama, pratik hazırlanışı ve hafif tadıyla yaz aylarının olmazsa olmazı. Bu eşsiz lezzet, sofralarınıza Ege'den bir esinti getirecek.

Geleneksel Ege lezzeti yoğurtlama, sarımsaklı yoğurt ve taze sebzelerle hazırlanan bu muhteşem meze, hem sağlıklı hem de leziz bir alternatif sunuyor.

YOĞURTLAMA TARİFİ

Malzemeler:

2 adet patates (küp doğranmış)

2 adet patlıcan (küp doğranmış)

2 adet yeşil biber

1 su bardağı süzme yoğurt

2 çay kaşığı tuz

Sosu için:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 diş sarımsak

2 adet rendelenmiş domates

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

YOĞURTLAMA YAPILIŞI

Küp doğradığınız patatesleri kızartın.

Patlıcanları da kızartın.

Biberleri derin yağda altın rengini alana kadar  kızartın.

Sosu için bir tavada sıvı yağ ile birlikte sarımsağı soteleyin.

Ardından rendelenmiş domates, tuz ve karabiberi de ekleyip pişirmeye bırakın.

Tatlı saatlerin kurtarıcısı: Yumurtasız ve sütsüz Sodalı Kek tarifi Tatlı saatlerin kurtarıcısı: Yumurtasız ve sütsüz Sodalı Kek tarifi

Kızarttığınız sebzeleri süzme yoğurt ve tuz ile birlikte karıştırın.

Servis tabağına alın.

Üzerine hazırladığınız domates sosunu gezdirip, ılık veya soğuk olarak servis edin.

Yoğurtlamanın bu enfes tarifi ile Ege'nin taze ve ferah lezzetlerini sofralarınıza taşıyın. Yaz akşamlarınıza renk katacak ve konuklarınızı büyüleyecek olan bu tarif, pratik ve lezzetli bir alternatif sunarak mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirecek.

Editör: Haber Merkezi