Kıyır kıyır ve lezzet dolu bir tatlı arayışı içindeyseniz, ay tatlısı tam size göre! Ev yapımı bu tatlı, baklava lezzetini aratmayacak.
Özel günlerinizi tatlandırmak ve misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunmak istiyorsanız, kıyır kıyır ay tatlısı tarifimizi keşfedin.
Evde pratik ve lezzetli bir tatlı yapmanın yollarını mı arıyorsunuz? Baklava tadında ay tatlısı ile sofralarınız şenlenecek. İşte lezzet dolu tarifimiz.
Baklava Lezzetinde Ay Tatlısı Tarifi
Malzemeler
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
5 damla limon suyu
Hamuru için;
1 adet yumurta
250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz veya fındık
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Süslemek için;
Toz fıstık
Baklava Lezzetinde Ay Tatlısı Tarifi
Şerbeti için; su ve şeker ocakta kaynatılıp limon eklenip orta ateşte 20 dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hamuru için; un ve ceviz dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp elle karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilip, son olarak ceviz de eklenip tekrar yoğurulur.
Hamur 3 eşit bezelere bölünüp, her bir bezeler önce silindir şekli verilip daha sonra elimizle üzerinden hafifçe bastırarak bardakla ay şekli verilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilip, üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü kızarana kadar pişirilir.
İlk sıcağı çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülüp şerbeti çekince toz fıstık veya hindistan ceviziyle süsleyip servis edebilirsiniz.
Kıyır kıyır ve baklava tadında ay tatlısı, hem kolay hem de lezzetli bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarifi adım adım takip ederek, siz de evinizde misafirlerinize ve ailenize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz. Şimdi bu eşsiz tatlıyı yapma zamanı! Bu tatlı, hem göze hem damağa hitap eden sunumu ve lezzeti ile sofralarınızın yıldızı olacak.