Çay saatlerinde fark yaratacak bir lezzet arıyorsanız, kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi tam size göre. Pratik ve lezzetli bu tarifle hem kendinizi hem de misafirlerinizi şımartabilirsiniz. Hemen deneyin ve lezzetin tadını çıkarın!

Mis gibi tereyağı kokusuyla, çıtır çıtır ve kıyır kıyır tuzlu kurabiyeler yapmak artık çok kolay. Ustalardan gelen bu özel tarifle, çay saatlerinize lezzet katacak enfes kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. İşte detaylı tarifi...

Her lokmada lezzet patlaması yaşamak isteyenler için mükemmel bir tarif: Kıyır kıyır tuzlu kurabiye. Hem kolay hem de lezzetli bu kurabiyeler, çay saatlerinizin yeni favorisi olacak. Tarifimizi hemen deneyin ve farkı hissedin!

Malzemeler

125 gram tereyağı (veya margarin)
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Yapılışı

Hamuru Hazırlayın:

Yoğurma kabına tereyağını alın.
Un haricindeki tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
Daha sonra unu azar azar ilave edin ve hamuru yoğurun.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

Hamuru Açın ve Şekillendirin:

Hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile yarım santim kalınlığında açın.
Açtığınız hamurun ne çok ince ne de çok kalın olmamasına dikkat edin.
İstediğiniz şekilde bir kurabiye kalıbı ile şekiller verin.

Kurabiyeleri Tepsiye Dizin:

Şekil verilen kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye, birbirine yapışmayacak şekilde dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.

Pişirme:

Anne eli değmiş gibi: Herkesin hayran kalacağı Yumuşacık Kurabiye tarifi Anne eli değmiş gibi: Herkesin hayran kalacağı Yumuşacık Kurabiye tarifi

Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Bu kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi ile çay saatleriniz ve misafir ağırlamalarınız çok daha lezzetli olacak. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler bayatlamaz ve uzun süre tazeliğini korur. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifle, sofralarınıza farklı bir tat katın. Afiyet olsun!