Her şey beyinde başlar. Başarı, mutluluk, huzur beyinden gelir. İnsanın karakteri, kararları, kaderi kafasında şekillenir.

Bazıları baştan kazanırken, bazıları ‘kafadan’ kaybeder!

Beyin vücudun % 2’si olsa da, geri kalan % 98’ni yönetiyor. Önemli bir iş yaptığından başımızın üstünde yeri var! Aklın makinesi olan beyin herkese ‘bedava’ veriliyor! Çoğumuz onu nasıl çalıştırmak gerektiğini öğrenmiyoruz.

O da kafamızın içinde, kafasına göre çalışıyor!
Ürettiği duygu ve düşüncelerin sonucunu ise biz yaşıyoruz. Biz onu kullanmasak da o bizi kullanmaya devam ediyor. Ne düşüneceğimizi, ne yapacağımızı belirliyor beyin. Bu kitap beyne, beyni anlatıyor.

ANDIMIZ NEDEN YASAKLANDI?

Andımızın yasaklanması toplumda ters tepti. Cumhuriyet gazetesinin yaptığı anket sonuçlarının göre toplumun 76.sı Andımız’ın yeniden okutulmasını istiyormuş. Haklılar, neden “Türküm, doğruyum, çalışkanım” sözünden rahatsızlık duyuluyor?

Türk kelimesi bir ırk tanımlaması değildir. Bir üst kimliktir.

En doğrusunu ve güzelini de Atatürk söylemiş:

“Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir.”

Dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ayrılığı gözetmeden tüm vatandaşların bir araya gelerek oluşturdukları, herkesi kucaklayan ortak bir üst kimlik tanımıdır bu.

TÜRKİYE’DE 100.489 OSMANCIK’LI YAŞIYORMUŞ.

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) Türkiye'nin 2020 yılı nüfusunu açıkladı.

Buna göre nüfus kütüğüne kayıtlı olunan ilçeler bazında bakıldığında Osmancık nüfusuna kayıtlı olan 100 bin 489 kişinin 43 bin 259’u Çorum il sınırları içinde 57 bin 230’unun ise il sınırları dışında ikamet ettiği görülüyor.

Osmancık nüfusuna kayıtlı olan vatandaşların çeşitli nedenlerle ikamet etmek için en çok tercih ettiği ilk yedi il, sırasıyla Ankara 20 bin 094, İstanbul 16 bin 328, Kocaeli 3 bin 13, İzmir 2 bin 465, Amasya bin 954, Sakarya bin 508, Samsun bin 57 kişi. Kilis’te ise 1 Osmancıklı ikamet ediyormuş.

SIRA GELDİ BAADDİN ESPRİLERİNE

1—Suriye’de tam 9 yıldan beri savaş var. Ne Rus askeri öldürüldü, ne de ABD askeri. Suriye’nin doğu petrolleri ABD ve PKK’ya, batı petrolleri ise Ruslar’a düştü. Bize ne mi düştü? 508 şehit, 5 milyon Suriye’li!

2—Bir toplum gerçeklerden ne kadar uzaklaşırsa, gerçekleri söyleyenlerden de o kadar nefret eder. ( George Orwel)

3—İnsan 16 yaşındayken dünyayı değiştireceğini düşünür. 18 yaşında düşünceleri sert bir kayaya çarpar. 20 yaşına geldiğinde hiçbir şeyi değiştiremeyeceğini anlar. 25 yaşına geldiğinde ise dünyanın onu değiştirdiğini fark eder. Ve insan 25 yaşında ölür, 75 yaşında gömülür.

4—Adam diyor ki, “Ölsek de kurtulsak.” Sanki diğer taraf tahtalıköy dinlenme tesisleri…”

Benim ve mimar Selim Çatal’ın İstanbul Üniversitesi korosundan sevgili arkadaşımız rahmetli eczacı Memduh Cumhur üstadımızı şu güzel dörtlüğüyle analım.

Yâdelleri silmekten ibaretmiş ömür,

Can sırrını bilmekten ibaretmiş ömür,

Canana giden yolda nefesler sayılı,

Sevmekten ve sevilmekten ibaretmiş ömür.. (Memduh Cumhur)

Zamana ve zemine uygun bir dörtlüğümle sizlere veda ediyorum.

Orta Doğudan, Orta Asya’dan, Balkanlardan,

Kavimler göçü başladı eyvah Paganlardan.. (Pagan: Çok tanrıya inanan, cahil)

Yolgeçen hanına döndü güzelim Anadolu,

Hayra alamet değil bu göç, bıktık insanlardan..(Mehmet Özata)

26 Mart 2021 / Mehmet Özata