Çikolatalı ekler tarifimizle, tatlı bir kaçamak yapmaya hazır olun. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis tatlı, her ısırıkta damaklarınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak.

Ev yapımı çikolatalı ekler ile sofralarınıza Fransız zarafeti getirmeye ne dersiniz? Hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, çikolata tutkunlarını mutluluktan uçuracak.

Bu adım adım çikolatalı ekler tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır mısınız? Kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli tatlı, misafirlerinizi etkilemenin yanı sıra tatlı krizlerinizin de en büyük çözümü olacak.

Çikolatalı Ekler Tarifi

Malzemeler:

Hamuru İçin;

·       150 gram margarin

·       2 su bardağından

·       1 parmak eksik su

·       1,5 su bardağı un

·       Bir fiske tuz

·       1 paket vanilya

·       4 adet yumurta

Kreması İçin;

·       3,5 su bardağı süt

·       1 su bardağından

·       1 parmak eksik şeker

·       2,5 yemek kaşığı nişasta

·       4,5 yemek kaşığı un

·       1 adet yumurta sarısı

·       1 paket krem şanti

Üzeri İçin;

·       2 paket bitter çikolata (160 gr)

Süslemesi İçin;

·       Beyaz çikolata (isteğe göre fındık, fıstık, ceviz kırığı)

Çikolatalı Ekler Nasıl Yapılır?

1.     Kreması için uygun bir tencereye krem şanti hariç bütün malzemeleri ekleyip, ocakta karıştırarak pişirelim.

2.     Kremamız piştikten sonra ılıması için bekleyelim ve ılıdığında krem şantiyi ilave edip mikserle 5 dakika kadar çırpalım.

3.     Hamurumuz için margarin ve suyu ekleyip, ocakta yağın erimesini sağlayalım.

4.     Yağ eriyince unu, bir fiske tuzu ve vanilyayı ekleyip hamur kıvamı alana kadar karıştıralım. Kıvamı aldıktan sonra ılıması için bekletelim.

5.     Sonra yumurtaları sırası ile tek tek kırıp hamura tahta kaşık yardımı ile iyice yedirelim.

6.     Hamurumuzu dayanıklı bir poşete (bazen poşet sıkarken patlayabiliyor) koyalım ve poşetin ucunu keselim.

7.     Yağlı kağıt serili fırın tepsimize şeritler halinde istediğimiz büyüklükte sıkalım.

8.     Elimizi biraz ıslatalım ve hamurumuzun şekillerini düzeltip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirelim. (Pişen hamurlarımızı hemen fırından çıkarmayalım 5 dakika kadar bekletelim.)

9.     Hamurlarımız soğuduktan sonra bıçak yardımı ile yan tarafından kesik atalım ve içine kremamızdan sıkalım.

MasterChef Türkiye 2024 Yeni Bölüm Canlı İzle! 13 Ekim Pazar TV8 MasterChef Canlı Yayın Linki MasterChef Türkiye 2024 Yeni Bölüm Canlı İzle! 13 Ekim Pazar TV8 MasterChef Canlı Yayın Linki

10.  Üzeri için çikolatamızı eritelim ve eklerlerimizi batıralım, donması için dolaba kaldıralım.

Ev yapımı çikolatalı ekler tarifimizle, tatlı krizlerinizi en lezzetli şekilde bastırmış olacaksınız. Bu nefis tatlı, hem yapımının kolaylığı hem de sunduğu eşsiz lezzetle, çikolata severlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Çikolatalı eklerinizi süsleyerek sunumunuzu kişiselleştirebilir ve her ısırıkta tatlı bir mutluluk yaşayabilirsiniz. Şimdi mutfakta yaratıcılığınızı konuşturma zamanı, afiyet olsun!