Üzümlü kek, sağlık ve lezzeti bir arada sunan mükemmel bir seçenek. Vitamin ve mineral açısından zengin üzüm, kekin besleyici değerini artırırken lezzetini de katlıyor. İşte hem pratik hem de lezzetli üzümlü kek tarifi ve yapım aşamaları.

Çay saatleriniz için lezzetli ve pratik bir tatlı arıyorsanız, üzümlü kek tam size göre. Farklı malzemelerle farklı lezzetler sunan bu kek tarifi, üzümün tatlı ve ekşi tadıyla ayrı bir boyut kazanıyor. İşte misafirlerinize yapabileceğiniz nefis üzümlü kek tarifi...

Üzümün lezzet katkısıyla hazırlanan bu kek tarifi, çay saatlerinizi daha da özel kılacak. Hem lezzetli hem de kolay hazırlanan üzümlü kek tarifi, beklenmedik misafirlerinize de hızlıca sunabileceğiniz bir seçenek. İşte üzümlü kek tarifi ve malzemeleri...

MALZEMELER

Yemek davetlerinizi kurtaracak meze tarifi: Lezzetiyle bağımlılık yapan Nuraniye nasıl yapılır? Yemek davetlerinizi kurtaracak meze tarifi: Lezzetiyle bağımlılık yapan Nuraniye nasıl yapılır?

3 yumurta
Dövülmüş ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kadar kuru üzüm
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya ve kabartma tozu

TARİF

Geniş bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice köpürene kadar çırpın.
Yoğurt ve yağı ilave edip tekrar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ilave edip karıştırın.
Son olarak üzüm ve cevizleride ekleyerek iyice karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına döküp fırında 30 dk kadar pişirin.

Üzümlü kek, hem lezzetli hem de besleyici bir alternatif olarak çay saatlerinizde fark yaratacak. Bu tarifle, hem kolayca hazırlayabileceğiniz hem de misafirlerinizin beğenisini toplayacak bir tatlı sunabilirsiniz. Üzümün tatlı ve ekşi lezzeti, kekinize ayrı bir boyut kazandıracak. Şimdi mutfakta bu harika tarifi denemenin zamanı. Afiyet olsun!