Ispanak borani, yoğurt ve ıspanağın muhteşem uyumunu sunan lezzetli bir tariftir. Özellikle meze olarak sofralarınıza renk katacak bu tarif, aynı zamanda ana yemek olarak da tercih edilebilir. Hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli olan ıspanak borani, kolay yapımı ile dikkat çekiyor. İşte adım adım ıspanak borani tarifi.

Ispanak borani, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Yoğurt ve ıspanağın enfes birleşimi ile hazırlanan bu tarif, meze olarak sofralarınıza lezzet katacak. Üzerine dökülen tereyağlı çam fıstıkları ve baharatlar ile bambaşka bir tat kazanan ıspanak borani, kolay yapımı ile de dikkat çekiyor. İşte detaylı tarifimiz.

Lezzetli ve besleyici bir tarif arıyorsanız, ıspanak borani tam size göre! Hem meze olarak hem de ana yemek olarak tüketebileceğiniz bu tarif, yoğurt ve ıspanağın mükemmel uyumu ile sofralarınıza geliyor. Kolay yapımı ve eşsiz lezzeti ile ıspanak borani tarifini mutlaka denemelisiniz. İşte tüm detaylarıyla ıspanak borani tarifi.

Ispanak Borani Tarifi

Malzemeleri:

1 büyük bağ ıspanak
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz
Karabiber

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı çam fıstığı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Ispanak Borani Yapılışı:

Her yemeğin yanına yakışan tatlı! Fransız mutfağının zarif şezzeti: Mousse tarifi Her yemeğin yanına yakışan tatlı! Fransız mutfağının zarif şezzeti: Mousse tarifi

Ispanakları ayıklayıp bol suda yıkayın ve durulayın.
Geniş bir tavayı orta ateşteki ocağa alarak zeytinyağını içine aktarın ve ısıtın.
Soğanı rendeleyin ve sarımsakları mümkün olduğunca ince şekilde kıyın.
Soğanları ve sarımsakları zeytinyağında renk alıncaya kadar soteleyin.
Ispanakları da tavaya ilave edin ve onlar da iyice sönünceye dek sotelemeyi sürdürün.
Pişen ıspanakları, sarımsakları ve soğanları bir kabın içine alarak ılımaya bırakın.
Ispanaklar sıcağını attığında süzme yoğurdu da kabın içine ilave edin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Bir sos tavasının içinde tereyağını eritin ve içine pul biber ile toz kırmızı biberi ekleyin.
Çam fıstıklarını da tavaya atın ve ocağın en küçük gözünde kısık ateşe alarak yaklaşık iki dakika kavurun.
Tereyağını ıspanaklı boraninin üzerine gezdirdikten sonra servis edebilirsiniz. 

Ispanak borani tarifi ile sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Kolay yapımı ve muhteşem lezzeti ile bu tarif, herkesin favorisi olacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi