1—İsviçre Çin’e savaş ilan etmiş. Bir şekilde Çin’e kadar gelmişler. Haber Çin Başbakan’ına geç ulaşmış. “Başbakan’ım İsviçreliler bize saldırdı. Pekin’e girmişler.” “İsviçre ne?” “Avrupa’da bir ülke” “Kaç kişi bunlar?” “5 milyon”

“Hangi otelde kalıyorlar?”

2—Uçakta hostes Papaz’a sormuş:” Efendim, viski, cin, şarap.. Ne emredersiniz?” “Kaç metrede uçuyorsunuz kızım?” “On bin metredeyiz Peder!” “O halde sen bana su getir kızım, patrona çok yakınız, ayıp olur.”

3—Ölüm döşeğindeki adam karısına; “Sana vasiyetim olsun. Ben ölünce bekar komşumuz Hasan efendi ile evlen” der. Kadın, “Allah göstermesin, o dinsiz imansızın biri, cehenneme de inanmıyor.” “İyi ya onu da imana getirirsin” der. adam. Seninle evlendikten sonra cehennemin varlığına kesin inanır.”

4—Bayanlarla şansım hiç iyi gitmiyor. Birinci eşim kaçtı, ikincisi ise kaçmıyor!

5—Bir tiyatro temsili sırasında baş aktör rol gereği sahnenin önüne doğru hızla yürüyerek seyircilere doğru bağırmış. “Bana bir at yok mu, bir at için ne isterseniz vermeye hazırım… Arka sıralardan patavatsız bir seyirci seslenerek, bir eşek olsa olmaz mı?” demiş. Aktör, “Olur tabii, buyurun sahneye…”

6—Adamın biri bir gün Bektaşi dedesine aklına takılan şu soruyu sormuş.

“ Hocam, gelse bir dilberi ahu, olsa yevmi Ramazan, dilberi ahu mu makbul, yoksa yevmi Ramazan mı makbul?” Bektaşi gülerek,“ Fırsatı erteleme zinhar, sür safasın dilberin, kazası olur yevmi Ramazanın, yoktur kazası dilberin.”

7—Evlilik bir filme benzer. Erkek senaryoyu yazar, filmi çevirir. Evlendikten sonra kadın filmin seslendirmesini yapar.

8—Meşhur Amerika’lı haydut Al Capone, “Ben çocukken bana bir bisiklet vermesi için yatmadan önce Tanrı’ya dua ederdim. Daha sonra Tanrı’nın böyle çalışmadığını anladım. Gittim bir bisiklet çaldım ve ondan sonra her gece Tanrı’ya beni affetmesi için dua ettim.”

9--İstatistiklere göre dünyada her beş kişiden biri akıl hastasıymış. Eğer dört tane aklı başında arkadaşınız varsa kendinize dikkat edin.

10-Kadına sormuşlar, “Erkek mi, para mı?” Kadın, “Hiç fark etmez, ikisini de harcarım.” demiş.

11-Feminist kadın haykırmış; “Dünyanın bütün kadınlarına sesleniyorum, mutlaka evlenin, erkekler cezasız kalmamalıdır.”

12-Almanya’da çalışan Temel, biraz Türkçe bilen Hans’la sohbet eder. Gece, mehtap derken ay kelimesini söyler, Hans anlamaz. Temel sıkı bir tarif yapar.

“Güneşin arkadaşı da, hani gece vardiyasında çalışanı!”

DÜNYA ÇORUM’LU DERNEKLER FEDERASYONUNUN AÇILIŞINA GİTTİM.

Çorumlu kardeşlerimizden Kargı’lı Metin Akkuş, İstanbul’da il, ilçe ve köy derneklerini aynı çatı altında toplamak ve Çorum’lular arasında yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirmek amacıyla Dünya Çorumlu Dernekler Federasyonunu kurmuştur.

19 Ocak Pazar günü Dünya Çorumlu Dernekler Federasyonunun Ataşehir’de yapılan ve yaklaşık 500 Çorum’lunun katıldığı görkemli açılış törenine gittim.

Çoğunlukla Kargı’lılardan oluşan dernek mensupları müthiş bir dayanışma içinde İstanbul’da hatırı sayılır bir Çorum lobisi oluşturmuşlar. Gördüğüm kadarıyla, Kargı’lı dostlar Osmancık’ın lokomotif köyleri Zeytin’li kardeşlerimizin önüne geçmişler.

Kendi fırlattığı füzeyle kendi uçağını vuran komşumuz İran’a ve bütün Şark âlemine;

Devir hikmet devri, okumak yazmak gerek,

Cehaletten kurtulup kemâle ermek gerek,

Bir gelir âleme insan uyan gafletten uyan,

Birazcık tekâmül et, Fatiha’n okunmadan…(Mehmet Özata)

Batı her şeyi sorgular, felsefeye tapar,

Doğu her şeye inanır, felsefeye yan bakar,

Biri eleştirel akılla düşünür, yapar, satar,

Biri “her şey Allah’ın hikmeti” der, yatar, yatar…(Mehmet Özata)