Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Yaşam İçin Kısa Bir Mola” projesi kapsamında, Osmancık Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri sürücü ve yolcuları Yaşam Tüneli adlı çadırda dinlendirerek çeşitli eğitim videoları izletti.

İçişleri Bakanlığı tarafından trafik kazalarının azaltılması, hız ve emniyet kemerinin etkin bir şekilde kullanımının sağlanması amacıyla “Yaşam için kısa bir mola” sloganıyla başlatılan uygulama kapsamında, kural ihlali yapan sürücü ve yolcular, “Yaşam Tüneli”nde dinlendirilerek, kurallara uymamaları sonucunda doğabilecek olumsuzluklar konusunda bilgilendiriliyor.

Trafik kazalarının en alt seviyeye indirilmesi, sürücülerin bilinçlendirilmesi ve kural ihlallerinin azaltılması amacıyla her gün binlerce aracın geçtiği D100 karayolunda yapılan uygulamada sürücü ve yolcuların trafik kurallarına uyup uymadıkları kontrol ediliyor. Yapılan denetimlerde, trafikte kural ihlali yapan, cep telefonu kullanan sürücülerin yanı sıra emniyet kemeri takmadıkları tespit edilen yolcular, uygulamam noktasındaki çadırda oluşturulan “Yaşam Tüneli”nde dinlendiriliyor.

Burada kural ihlali yapan sürücü ve yolculara eğitim filmleri izlettiriliyor. Sürücülere ayrıca emniyet kemeri takma, araç kullanırken cep telefonu ile konuşmama ve hız yapmamanın önemi ile trafik kuralları görsellerle anlatılıyor.

Osmancık´ın uluslararası geçiş güzergahı üzerinde olması ve sürücülerin bu bölgede yorgunluk belirtileri göstermesinden dolayı başlatılan uygulamanın yanı sıra ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla denetimlerin sıklaştırıldığı öğrenildi.

Yaşam Tüneli´nde bilgilendirilen sürücü ve yolcular, uygulamadan dolayı ekiplere teşekkür ederek, yapılan bilgilendirmenin kural ihlali durumunda karşılaşacakları cezai yaptırımdan daha etkili olduğunu ifade etti.