Türkiye genelinde kontak kapatarak eylem yapan kamyoncu esnafının sorunları çözüme kavuşturuldu.
''Dijital takograf' uygulaması başta olmak üzere bazı sorunlarının çözümü için iki gündür Çorum’da kontak kapatarak Ankara yolunu trafiğe kapatan kamyoncu esnafı, AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Teşkilat Başkanlığı İç Anadolu Bölge Koordinatörü Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’nın devreye girmesiyle birlikte rahat bir nefes aldı.


Milletvekilleri ve Ahlatcı, kamyoncu ve nakliyeci esnafının sorunlarına karşı duyarsız kalmadı. Çorumlu kamyoncuların kontaklarını kapatarak başlattığı eylemler ikinci gününde Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Ak Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı'nın devreye girmesiyle olay tatlıya bağlandı.
Bu sırada Uğurludağ İlçesi’nde şehit cenazesine katılan Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Ak Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, beraberinde Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin ile birlikte kamyoncuların sorunlarını dinlemek üzere olay yerine geldi. Milletvekilleri, kamyoncu esnafı ile birlikte Pençe 3 Harekatında şehit düşen Sözleşmeli Er Ayhan Çam için Fatiha okudu.


Kamyoncu esnafının sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ve olayın çözümünü sağlayacaklarını bildiren milletvekilleri, daha sonra Kamyoncular Garajı’nda bir toplantı yaparak yaşanan sorunlar hakkında bilgi aldı. Çorum Milletvekilleri bu sırada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan girişimler sonucunda bakanlıktan bir açıklama yapılarak uygulamanın 30 Haziran tarihine ertelendiği açıklandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; ''Dijital takograf' uygulamasının, firmaların U-ETDS sistemine uyum sağlamak ve faaliyette bulundukları taşıtlara ilişkin sayısal takograf ünitelerindeki verilerin gönderilmesi için gerekli hazırlıkları ve altyapılarını henüz tamamlayamaması üzerine 30 Haziran 2020 tarihine ertelenmiştir'' denildi.
Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin; ''Şoför esnafının yanında yer alarak uygulamanın ertelenmesini sağlayan Çorum Milletvekillerimize ve Ak Parti Çorum İl Başkanımıza teşekkür ediyoruz'' dedi.