Vali Necmeddin Kılıç, ilçe kaymakamları ile bir toplantı yaptı.

Toplantıya Osmancık Kaymakam Vekilliği görevini yürüten Kargı Kaymakamı Muhammed Çetin de katıldı.

5442 Sayılı İl İdare Kanununun 25. Maddesi gereğince İlçe Kaymakamları Toplantısı Çorum Valiliği toplantı salonunda Vali Necmeddin Kılıç'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

GAMER TOPLANTISI

Toplantıda ayrıca ilçe kaymakamlarına İçişleri Bakanlığı'nın "GAMER yapılanması" hakkında bilgi verildi.

Edinilen bilgiye göre; milli güvenliği tehdit eden yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı gelişmelere ve doğal afetlere karşı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezleri (GAMER) kuruldu.

İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından; ülkedeki kalkışmalar, artan terör olayları, yaygın şiddet hareketleri, ağır ekonomik bunalımlar, siber saldırılar, enerji arz güvenliği, milli güvenliği tehdit eden yurtdışı kaynaklı gelişmeler ve doğal afetlere yönelik yapılanmaya gitti. Bakanlık ve illerde 7 gün 24 saat esasına çalışacak “Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezleri (GAMER)” oluşturuldu. Merkezler; güvenlik kaynaklı acil durumlara ilişkin tedbirlerin ülke düzeyinde etkin şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli önlemleri alacak.

Merkezler, olağan durumlarda çekirdek kadro ile faaliyet gösterecek. Acil durumlarda ise tam kadro durumuna geçilecek. İçişleri Bakanı veya müsteşarının öncülüğünde, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı harekat merkezleri, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Kamu Düzeni ve Güvenliği çekirdek kadroya entegre olacak. Diğer bakanlık, kurum ve kuruluşlar da GAMER’e eklemlenecek.