Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Polis Teşkilatının kuruluşunun 174. yılı nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Açıklamasına toplumun barış, huzur ve güven ortamını korumak ve devam ettirmek görevini üstlenen Polis Teşkilatının kuruluşunun 174’ üncü yılını tebrik ederek başlayan Vali Çiftçi, “10 Nisan 1845 tarihinde kurulan ve dönemin ihtiyaçları doğrultusunda teşkilatlanıp günümüze kadar kurumsal varlığını geliştiren polis teşkilatımızın, kanunların verdiği yetki çerçevesinde milletimize ve devletimize hizmet etmeye devam etmesini niyaz ediyorum ”ifadelerini kullandı.

Vali Çiftçi, açıklamasının devamında şunları kaydetti;

“Kapısı her daim vatandaşımıza açık olan polis teşkilatımız, mesai mefhumu gözetmeden 24 saat esasına göre büyük bir gayret ve fedakârlıkla hizmet vermektedir. Kamu düzenini korumak, vatandaşın can, mal emniyetini ve konut güvenliğini sağlayıp, suç ve suçlularla mücadele etmekle görevli polis teşkilatımızın, yardım isteyenlere, darda kalanlara, âciz ve düşkün insanlara yardım ederek önemli bir kamu hizmeti ifa ettiğini de özellikle belirtmek gerekir.

Bölücü ve yıkıcı eylemleriyle ülkemizi ve insanımızı tehdit eden PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKP/C vb. terör örgütlerine ve uyuşturucu tacirlerine karşı yürüttüğü operasyonlarla adalet mekanizmasının aktif ve dinamik bir şekilde işlemesine yardımcı olan Polis Teşkilatımızın kuruluşunun yıldönümünü bir kez daha kutluyor, hayırlı hizmetlerinde başarılar temenni ediyorum.

Bu vesileyle görevini icra ederken şehit edilen kahraman polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazi polislerimize de hayırlı, sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.”