Osmancık Ülkü Ocakları tarafından Hocalı katliamının 26. yıldönümü dolayısıyla bir anma programı düzenlendi.

Osmancık Ülkü Ocakları Başkanı Osman Nazif Kolukısa, programda yaptığı konuşmada, Hocalı katliamının son yüzyılın en kanlı ve en alçakça yürütülen soykırımı olduğunu belirterek, “bu kahpece yapılan saldırı sadece Hocalı’daki soydaşlarımıza değil, büyük Türk milletine de yapılan bir saldırıdır” dedi.

Azerbaycan resmi makamlarınca verilen bilgiye göre bu kahpe saldırıda; 83’ü çocuk, 106’sı kadın ve 70’ten fazlası yaşlı olmak üzere toplam 613 kişinin katledildiğini, katliamdan 487 kişi ağır yaralı olarak kurtulurken 1275 kişinin rehin alındığını, 150 kişinin ise kayıp olduğunu ifade eden Kolukısa, “soydaşlarımıza yapılan bu saldırıyı unutmadık, unutmayacağız” ifadesini kullandı.

Osmancık Ülkü Ocakları Başkanı Osman Nazif Kolukısa, konuşmasında şöyle dedi:

“Tarihe ‘Hocalı Katliamı’ olarak geçen, Ermenilerin kahbece şehit ettiği soydaşlarımızı yad etmek için buraya toplanmış bulunmaktayız.

Hocalı Katliamı, Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri soydaşlarımızın, Rusya’nın desteği ile Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde şehit etmesi olayıdır.

Bu kahpece yapılan saldırı sadece Hocalı’daki soydaşlarımıza değil büyük Türk milletine de yapılan bir saldırıdır.

Bundan tam 26 yıl önce Hocalı’da bir kıyım yaşandı.

Tarihleri boyunca yaptıkları gibi kahpece masum canlarımızı katlettiler. O gün, bugünde olduğu gibi kendilerinin medeniyet beşiği olduklarını iddia eden devletler Ermeni zulmü karşısında susmuş tarih boyunca olduğu gibi Türk’ün düşmanı olmuşlardır.

Mazlum Azeri Türk’lerinin imdadını bir tek rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş duymuş ve kulak vermiştir.

Mazlumların sığınma kapısı olan Ülkü Ocaklarından bir çok genç hiç görmedikleri kardeşleri için ölümü göze almış ve kardeşleri için şehit olmuşlardır.

Hocalı’daki soydaşlarımıza yapılan zulmü unutmadık unutturmayacağız.

Biz biliyoruz ki Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.

Dün olduğu gibi bugün de dostumuz kardeşimiz Azerbaycan için her zaman ölmeye hazırız.

Bütün dünya bilmelidir ki Azerbaycan devleti ve Azeri Türk’leri yalnız değildir. Hocalı’da şehit düşen soydaşlarımıza, o sıralarda hiç bir yardımını esirgemeyen Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, mekanları cennet olsun diyorum.

Allah büyük Türk milletini korusun ve yüceltsin”

Osmancık Ülkü Ocakları Başkanı Osman Nazif Kolukısa’nın konuşmasının ardından program Kur’an-ı Kerim okunması ve yapılan toplu dua ile sona erdi.