Kutlama tebriklerine ev sahipliğini Osmancık Tapu Müdürü İsa Yanık ve mesai arkadaşları yaptı. Ziyarete gelen misafirler ile tek tek ilgilenen Tapu Müdürü İsa Yanık, katılanlara çeşitli ikramlarda bulundu.
Gün boyu süren kutlamada, Nisan 1926 Tapu İşlem Bedeli, Tapu Senedi, Nisan 1930 Zabıt Kütüğü, Tapu Kütüğü ve Kat Mülkiyeti Kütüğü örnekleri, bilgileri ile sergilenerek anlatıldı.
İlçede bulunan Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu Tapu ve Kadastro Bölümü öğretmen ve öğrencilerin ziyaretinde, Müdür Yanık, tapu kütükleri hakkında bilgi vererek geleceğin meslektaşlarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, başarılar diledi.
Yanık, bu özel günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan tüm eş dost ve yakınlarına teşekkür ederken; Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bu önemli iştir, kanun böyle emrediyorsa, yaptığı işin güven duygusuna muhtaç bir vatandaş gibi ben de Tapu dairesine gidebilirim." sözlerini hatırlatarak, "Mesleğimizin hakkını vermeye çalışıyoruz. Nice başarılı yıllarımız olsun" ifadelerinde bulundu.