Osmancık Asri Şehitlik Mezarlığı'ndaki anma törenine Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Cumhuriyet Savcı Yunus Dönmez, Emniyet Müdürü Haluk Karslıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nuri Uyar, Askerlik Şubesi Başkanı Astegmen Burak Yahşi, Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, AK Parti İlçe Başkanı Şerif Okudan, CHP İlçe Başkan Vekili Yılmaz Doğan, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Kemal Yücel Kurşun, MHP İlçe Başkan Vekili Sadık Koç, sivil toplum kuruluşu başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Şenay öğretmenin kabri başına karanfiller bırakılırken, saygı ve sevgi ile yad edildi.

Anma töreninde Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ve Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci birer konuşma yaparak, tüm şehit öğretmenleri saygıyla yad ettiklerini söylediler.

ŞENAY ÖĞRETMENİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ

Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, "24 Kasım Öğretmenler Günü bugün, Şehidimiz Şenay Aybüke Yalçın öğretmenimizi aziz hatırasını yaşatmak için her 24 Kasım'da bizler kabri başına öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte geliyor ve anıyoruz" diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2017 tarihinde Batman'ın Kozluk ilçesinde şehit edilen öğretmenimiz 84 milyon vatandaşımızın nezdinde çok değerli bir yer edinmiştir. Biz de kendisini her zaman hayırla yad ediyoruz. İlçemizde de öğretmenimizin ismini yaşatmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz her zaman örnek bir şahsiyet olarak Şenay Aybüke Yalçın öğretmenimizi görüyorlar.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm şehit öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu saldırıyı gerçekleştirenler her zaman tarihin karanlık çöplüğünde olacaklar ve bu dünyada da öbür dünyaya da en ağır cezayı alacaklardır. Şenay Aybüke Yalçın öğretmenimiz Anadolu'nun bağrından çıkan tüm gençlerimize ilham kaynağı olacak ve öğretmenlerimiz vatanperver insanlar yetiştirmeye devam edecekler."

ŞEHİT ÖĞRETMENİMİZİ ANMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, "2017'de PKK terör örgütü tarafından daha hayatının baharında 22 yaşında müzik öğretmenimiz Şenay Aybüke kızımızı katletti. Osmancıklı olmaktan gurur duyuyorum, Şehit öğretmenimizi anmaya devam edeceğiz, yaşatmaya da devam edeceğiz. Caddelerde sokaklarda kültür merkezlerinde kızımızın ismini her yerde yad edecek yaşatmaya devam edeceğiz. Eli öpülesi tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" şeklinde konuştu.

ONUN VATAN SEVGİSİNİ VE GÖREV AŞKINI DA ÖĞRENCİLERİMİZE ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci ise yaptığı konuşmada "84 milyon insanımızın gönlünde kalbinde taht kurmuş yaşamaya devam etmektedir. Bizler de her 24 Kasım'da ve öğretmenimizin şahadet yıl dönümlerinde öğretmenlerimizi anmaya onun vatan sevgisini ve görev aşkını da öğrencilerimize anlatmaya devam edeceğiz. Ruhu şad mekanı cennet olsun" dedi.